Lifestyle & design

Audi’s nieuwe e-tron goes back to the future

Audi vat het verleden, het heden en de toekomst samen met de Auto Union Type C e-tron study. Het betreft oorspronkelijk een trapauto die voor de gelegenheid is voorzien van elektrische aandrijving.

In het verleden domineerde Audi (toen Auto Union) de racewereld, vandaag maakt het furore met de e-tron conceptcars en elektrische aandrijving is de aandrijflijn van de toekomst. Met een beetje fantasie zou de Auto Union Type C e-tron study zomaar de nieuwe DeLorean DMC-12 uit ‘Back To The Future’ kunnen zijn. Voor Audi is het echter een serieus middel om ook aan de jeugd aan te tonen dat elektrische mobiliteit, en Audi’s e-tron technologie in het bijzonder, het toekomstige rijden is.

1,5 pk
De e-tron study is een 1:2 schaalmodel van de Auto Union Type C uit de jaren ’30 en meet 2,23 meter in de lengte en 97 centimeter in de breedte en is geschikt voor kinderen met een maximale lengte van 1,80 meter. De trapmodule is vervangen door een elektromotor met 1,5 pk vermogen en toch een serieus koppel voor een skelter van 40 Nm (tijdelijk zelfs 60 Nm). Dit geeft het autootje een topsnelheid van 30 km/h. De ‘versnellingsbak’ is overigens traploos en het heeft zelfs een achteruit. Afhankelijk van de rijstijl (dat we dit ooit nog eens zouden zeggen bij mobiel speelgoed) bedraagt de actieradius 25 km. Is de accu leeg dan kan de elektrische Auto Union gewoon aan het reguliere stroomnetwerk op hem weer op te laden.

Toy Fair
De koets van de e-tron study is overigens net als dat van het klassieke origineel opgetrokken uit aluminium gepaard met het gebruik van koolstofvezel. Er zal dus een stevig prijskaartje aanhangen, ook omdat het gelimiteerd speelgoed betreft. Wat de Auto Union Type C e-tron study exact moet kosten zal Audi waarschijnlijk bekendmaken op de International Toy Fair in Nuremberg, Pennsylvania (Verenigde Staten).

Gerelateerde artikelen

A6 Avant komt nieuwe Audi A6-gamma versterken

Autonieuws
> Artikel lezen

Prijs elektrische Audi e-tron bedraagt...

Autonieuws
Prijs elektrische Audi e-tron bedraagt...
> Artikel lezen

Volvo V70 eruit, Audi A6 Avant erin bij de Politie

Autonieuws
Volvo V70 eruit, Audi A6 Avant erin bij de Politie
> Artikel lezen

Hoog instappen in nieuwe Audi A6 Limousine

Autonieuws
> Artikel lezen

Audi presenteert elektrische supercar

Autonieuws
Audi presenteert elektrische supercar
> Artikel lezen

Audi RS 5 voor het eerst ook als vijfdeurs Sportback

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.