Lifestyle & design

Strakke tijden met Nordschleife-horloges

De Nürburgring is hot. De vele spyshots en regelmatig het nieuws halende ‘Ring-soldaten’ als Walter Rohrl en Sabina Schmitz hebben “De Groene Hel” geen windeieren gelegd. De Nordschleife is een merk an sich geworden. En merken hebben hun eigen merchandise.

Op de Nürburgring Nordschleife draait het allemaal om tijden. Het liefst zo snel mogelijk en als het even kan een recordtijd. Dat laatste is helaas niet voor iedereen weggelegd en bovendien ontbreekt het juiste materiaal daarvoor regelmatig. Met de Nordschleife Chronograph en Nordschleife 24-uurs polshorloge maakt het niet uit welk koekblik je onder je achterste hebt, het verstrijken van de tijd gaat in hetzelfde tempo als iedere andere klok.

Voor de fans
De beide horloges zijn gewoon gemaakt voor personen die een band voelen met ‘De Ring’. Die van de twee uurwijzers zijn van leder. De kast is opgetrokken uit roestvrijstaal. In het geval van de Chronograph is deze van het formaat XL. De diameter van de kast meet namelijk een behoorlijk 4,3 centimeter. Op de zwarte wijzerplaat bevinden zich drie kleine wijzertjes, één daarvan heeft een stopwatchfunctie om je rondetijden over de Nürburgring bij te houden. Een ander circuit in de wereld kan ook trouwens. Bovenin beide horloges prijkt het Nordschleife-logo in cursief geschreven chique letters. Bijzonder aan de 24-uurs versie is, zoals zijn naam al doet vermoeden, het aangeven van ieder uur van de dag. De meeste analoge horloges hebben een 12-uurs weergave.

De Nordschleife Chronograph en de Nordschleife 24-uurs polshorloge zijn exclusief te verkrijgen via www.nordschleife.us en hebben prijzen van respectievelijk € 129,- en € 85,-.

Gerelateerde artikelen

Pikes Peak Hill Climb: wat is dat nu precies?

Autonieuws
Pikes Peak Hill Climb: wat is dat nu precies?
> Artikel lezen

Aston Martin DBS Superleggera doet kiekeboe

Autonieuws
> Artikel lezen

Bentley gaat voor Pikes Peak-record met Bentayga

Autonieuws
Bentley gaat voor Pikes Peak-record met Bentayga
> Artikel lezen

Nieuwe BMW 8-serie officieel: dit moet je alvast weten

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes EQ C prototype wil graag opvallen

Spyshots
Mercedes EQ C prototype wil graag opvallen
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.