Lifestyle & design

MINI ruikt de dennennaalden al

Voor ons is Kerst nog ver weg, maar volgens MINI is het zomaar zover. Om de zoektocht naar leuke geschenken alvast wat aan te wakkeren start MINI nu al met het promoten van enkele goodies.

De uitbreiding op de Lifestyle Collection van MINI bestaat uit de meest uiteenlopende cadeaus. Vooruitstrevende muziekliefhebbers zullen ongetwijfeld de MINI Limited Edition Sonoro Internet Radio kunnen waarderen. Dit compacte hifi-apparaat van 210 mm bij 115 mm bij 150 mm is in samenwerking met Sonoro Audio ontwikkeld – nou ja, MINI plakte er haar logo op – en bevat zowel een WiFi als LAN-aansluiting voor zowel het luisteren naar internetradiostations als het streamen van muziek via de mediaplayer-functie. Het toestel fungeert tevens als docking station voor de Apple iPod en als wekkerradio, compleet met snooze- en sleep-functie. Iets totaal anders is de MINI Jet Helm. De naam zegt het eigenlijk al: de helm is voorzien van enkele gestroomlijnde eigenschappen. Niet om sneller mee te gaan, maar gewoon omdat het stoer oogt. De helm voldoet overigens aan alle veiligheidseisen die hieraan gesteld worden. Achterop vind je het Union Jack-motief voor die retro-look en misschien ook wel prettig om te weten is dat de binnenvoering uitneembaar is om hem door een sopje te halen.

Bij de tijd
Zoals we al zeiden hebben wij absoluut nog geen benul dat Kerst aardig dichtbij komt. Wellicht is de MINI Kalender iets voor ons. Weliswaar van het kalanderjaar 2011, maar dat mag de pret niet drukken. De uit Hamburg afkomstige kunstenaar en grafisch ontwerper Wolfgang Block zette zijn handtekening onder de speciale almanak versierd met kalendermaanden in de stijl van pop art, graffiti en Rorschach (inktvlekmethode). Een ander leuk te geven cadeau en een modernere vorm waarmee de tijd bijgehouden kan worden is de MINI Cuckoo Clock. De stijlvolle klok is gehuld in een chroom-look en gemodelleerd naar de originele snelheidsmeter in bijvoorbeeld de MINI One. Wordt het hele uur geslagen dan openen de deurtjes onderaan zich en komt er een MINI-miniatuur uit de kast ‘rollen’ om na een keer rond de wijzerplaat te zijn ‘gereden’ weer terug zijn stalplaats op te zoeken. De parade gaat gepaard met een het schallen van een typische MINI-hoorn en motorgeluid. Tevens is het uurwerk voorzien van een kleine fotosensor dat ‘aanvoelt’ wanneer het dag of nacht is en de mate van klokverlichting daarop aanpast.

Kleinere goodies
Je moet tevreden zijn met de kleine dingen en daarom is niet alles in de MINI Lifestyle Collection omvangrijk van formaat. Neem nu de MINI USB-stick bijvoorbeeld. Klein van stuk groot van inhoud (qua opslagcapaciteit) want toch een behoorlijke 8 GB aan data kun je erop kwijt. En met de vorm gelijk aan dat van een daadwerkelijk MINI-contactsleutel lijkt het alsof er buiten ook heel wat staat. Niemand die het ziet, toch?! Gericht op kleine(re) kinderen is de MINI Snow Rocker waarmee het kroost zich zonder twijfel een paar uur weet te vermaken op en vanaf de skipiste. Heeft het niet gesneeuwd dat kan men zich vermaken op bijvoorbeeld de MINI Baby Racer (voor kinderen van 1-3 jaar) of de MINI Cooper S Cabrio skelter (3-5 jaar). De laatste is er ook in een gemotoriseerde variant.

Gerelateerde artikelen

MINI Yours Customised gaat nog een stapje verder

Autonieuws
> Artikel lezen

Moderne MINI brengt ode aan vroegere 1275 GT

Autonieuws
> Artikel lezen

MINI zet groot (geschut) in tijdens Dakar 2018

Autonieuws
> Artikel lezen

Mini Electric Classic kan verleden niet met rust laten

Autonieuws
> Artikel lezen

Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle

Autonieuws
Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle
> Artikel lezen

MINI Hatchbacks en Cabrio bijgepunt en zuiniger

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.