Autonieuws

Nieuws bij Hummer

Hummer heeft meer informatie over hun derde telg gegeven; de H3. Dit is voorlopig de ‘kleinste’ Hummer en komt in 2005 in de VS. Ook is er nieuws te melden over de H1, want deze beschikt binnenkort over een nieuwe motor.

General Motors, het moederbedrijf van Hummer, heeft bekend gemaakt dat de Hummer H3 in de eerste helft van 2005 in Amerika bij de dealers staat. De Hummer H3 is de kleinste uit de Hummer serie en zal in Amerika tot de ‘midsized SUV’s’ gerekend worden. De motor die in de H3 komt is al een bekende binnen het GM concern. Het is namelijk de 3,5 liter 5 cilinder motor die ook al in ander modellen van GM zit. Deze motor is er in combinatie met een handgeschakelde en een automatische versnellingsbak.
 
De H1 zal binnenkort verkrijgbaar zijn in een nieuwe versie, deze is voorzien van een 6,6-liter Duramax turbodieselmotor die door Alpha gemaakt wordt. Volgens Alpha geeft deze motor de terreinauto veel meer kracht dan de oude motor; een 6,5 liter turbodiesel. Bovendien is de nieuwe motor een stuk zuiniger en geeft hij veel minder uitstoot dan de oude motor. De Hummer H1 Alpha wordt ook in begin 2005 op de markt verwacht.

Gerelateerde artikelen

Twee ijzersterke HUMMER H3´s op SEMA

Autonieuws
Twee ijzersterke HUMMER H3´s op SEMA
> Artikel lezen

Hummer met drie concepts op SEMA Motor Show

Autonieuws
Hummer met drie concepts op SEMA Motor Show
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.