Autonieuws

Audi A1 in het teken van ‘held’ Arjen Robben

De Wörthersee Tour is hét jaarlijkse uitje voor dwepers van Volkswagen, Audi en overige VAG-consorten. Audi pakt traditiegetrouw weer uit met een horde opgekalefaterde modellen waaronder deze A1 ´FC Bayern´ met in de hoofdrol Arjen Robben, prima donna van de Champions League finalist.

Audi reist met in totaal 19 modellen naar Reifnitz in Oostenrijk. Daar wordt jaarlijks het Wörthersee festival gehouden welke dit jaar staat gepland van 12 tot en met 15 mei. Onder het legertje speciale Audi’s zijn er zeven A1’s onder de noemer “motto editie” aanwezig. Eén van dit themamodellen is deze A1 "FC Bayern”. Geheel in de huiskleuren van de Zuid-Duiste voetbalclub met Arjen Robben als gevierde man. Onze landgenoot met rugnummer 10 doet het nogal goed bij FC Bayern, zo ook vindt Audi. Vandaar dit automobiele eerbetoon aan de Nederlandse sterspeler.

Oranje R8 GT
De overige A1’s die op Wörthersee Tour 2010 tentoongesteld worden zijn de A1 “competition kit” (Amalfi White) met in ‘t vooronder de 1.6 TDI, A1 “Follow Me” (Citrus Yellow) met 1.4 TFSI, A1 “Wasserwacht” (Suzuka Gray) ook met 1.4 TFSI, de met 1.6 liter TDI uitgeruste A1 “Pickerljäger” (Ibis White), A1 “Fashion” (Aubergine) met 1.6 TDI en de A1 “Hot Rod” (Daytona Gray) met 1.4 TFSI. Maar het zijn niet alleen A1-moddelen die schitteren in Karintië. Zo’n liefhebbersfestival is natuurlijk een uitstekende kans om ook hun kort geleden geïntroduceerde R8 GT te showen. Met een sinaasappelhuidje (een opvallende oranje lakkleur) zal deze ongetwijfeld niet aan aandacht tekort komen.

Gerelateerde artikelen

MTM wil Audi Quattro S1 laten reïncarneren

Tuning & styling
> Artikel lezen

Audi A1 1.0 TFSI (20%) heeft een vanafprijs

Autonieuws
Audi A1 (Sportback)
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.