Autonieuws

Fiat Punto Evo vol in de belastingloze prijzen

Automobiele liberalen opgelet! Voortaan kun je een Fiat Punto Evo belastingloos rijden. Dat betekent niet alleen vrijgesteld zijn van MRB en de laagste 14% bijtelling aftikken, maar ook eindelijk een vrije keus hebben voor een alternatieve fabrikant dan de Volkswagen Group.

Wie een volwaardige vierpersoonsauto wil rijden, maar geen Motorrijtuigenbelasting of meer dan 14% bijtelling wenst af te tikken was tot dusver alleen aangewezen op de auto’s binnen de Volkswagen Group (Polo BlueMotion, Skoda Fabia Combi Greenline, Seat Ibiza EcoMotive). Dat hoeft nu niet meer met de lancering van de Fiat Punto Evo 1.3 Multijet en Grande Punto 1.3 Multijet. Beide modellen beschikken namelijk over een verfijnde viercilinder dieselmotor met 85 pk en 200 Nm en stoten niet meer uit dan 95 g/km aan CO2 per kilometer. Wat verbruik betreft weten deze schoonste Punto´s ook te overtuigen. Wat te denken van slechts 3,6 l/100 km en een actieradius van 1.250 km bij een gematigde rechtervoet. Een start/stop-systeem helpt daarbij een handje.

Prijs en uitrusting
Fiat vraagt minimaal € 15.395,- voor de (bijna) belastingloze Punto Evo. Dat is een stuk voordeliger dan de Polo BlueMotion en exact gelijk geprijsd aan de 5-deurs Seat Ibiza EcoMotive. Maar die laatste is dan weer niet zo krachtig. De standaarduitrusting van de Punto Evo 1.3 Multijet omvat onder meer airconditioning, zeven airbags (waaronder een knie- en gordijn), elektrisch bedienbare buitenspiegels en ramen vóór, cruise control en centrale portiervergrendeling met afstandsbediening. Nog goedkoper uit ben je met de Grande Punto 1.3 Multijet. Die is met een standaarduitrusting van twee airbags, ABS, elektrisch bedienbare ramen vóór en centrale deurvergrendeling weliswaar minder luxe als zijn gemoderniseerde opvolger, maar vraagt daarentegen ook een lagere investering van € 12. 795,-.

Gerelateerde artikelen

Langer fiscaalvrij rijden met Fiat Punto ‘MyLife’

Autonieuws
Langer fiscaalvrij rijden met Fiat Punto ‘MyLife’
> Artikel lezen

Groener wordt de Fiat Punto (voorlopig) niet

Autonieuws
Groener wordt de Fiat Punto (voorlopig) niet
> Artikel lezen

Vernieuwde Fiat Punto (Evo) vanaf € 12.495,-

Autonieuws
Vernieuwde Fiat Punto (Evo) vanaf € 12.495,-
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.