Autonieuws

Maserati wordt betaalbaarder

Maserati komt met een compleet nieuw instapmodel op de markt. Daarnaast zal de Quattroporte fors lager worden gepositioneerd. De Italiaanse renstal wil minder exclusief worden met betaalbare modellen is het toekomstplan samengevat.

Vlak na het presenteren zal Maserati haar zinnen zetten op een nieuw instapmodel dat moet gaan concurrenten tegen de welbekende drie van Duitse makelij, de Lexus GS en de Jaguar XF. De prijs van dit entry-level model zal rond de € 55.000,- komen te liggen en dat is dan exclusief belastingen. Aan de hand hiervan wordt ook meteen duidelijk dat Maserati alsnog hoog inzet, want de voordeligste BMW 5-serie bijvoorbeeld kost zo’n 50 mille (inclusief BTW en BPM). Maserati wil dus niet volledig haar exclusieve status verliezen.

Mag ’t iets minder zijn?
Ook een stapje omlaag doet de nieuwe Quattroporte. Althans qua prijsniveau, want qua maatvoeringen en luxe bevindt Maserati’s vlaggenschip zich al op hetzelfde niveau als bijvoorbeeld de Mercedes-Benz S-klasse en BMW 7-serie. Op dit moment ziet de klant niet de gevraagde meerwaarde van het Maserati-embleem ten opzichte van de Duitse en Engelse limousines. Een gunstiger prijskaartje moet kopers over de streep trekken bij de Maserati-dealer binnen te stappen.
Bron: CarscoopGerelateerde artikelen

Onder het mes vandaan: Maserati Ghibli

Autonieuws
Onder het mes vandaan: Maserati Ghibli
> Artikel lezen

Novitec stopt Maserati Ghibli extra paarden toe

Tuning & styling
Novitec stopt Maserati Ghibli extra paarden toe
> Artikel lezen

Maserati Ghibli nog stijlvoller dankzij Ermenegildo Zegna

Autonieuws
Maserati Ghibli Ermenegildo Zegna
> Artikel lezen

De één zijn dood, is deze Maserati Ghibli zijn brood

Autonieuws
> Artikel lezen

Verfijnd ontwerp voor Maserati Quattroporte

Autonieuws
Maserati Quattroporte
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.