Autonieuws

Eerste beelden productiemodel Renault Fluence Z.E.

We moeten nog een jaar wachten op de marktintroductie, maar het ontwerp van de Renault Fluence Z.E. is al klaar. Het meldt tegelijk dat de productie van de ‘Zero Emission’-modellen in de tweede helft van 2011 opgestart wordt in het Turkse Bursa.

Aan de basis van de emissieloze Fransman staat de reguliere Fluence. Dit model kennen we beter als de opvolger van de Mégane Sedan en is niet verkrijgbaar in Nederland. De Z.E.-variant zal echter wel in de Nederlandse showroom verschijnen. Ten opzichte van de modellen met verbrandingsmodel groeide de carrosserie met dertien centimeter. Deze groeistuip is nodig vanwege de plaatsing van de lithium-ion accu. Het 250 kilo wegende accupakket ligt verschuilt achter de rugleuning van de achterbank.

Snellaadpaal
Voor de aandrijving zorgt een 70 kW elektromotor. De krachtbron ontwikkelt een koppel van 226 Nm en weegt 160 kg wat het leeggewicht van de Z.E. naar een totaal van 1.543 kilogram brengt. Renault is nog altijd druk bezig met het testen van de elektrische variant, maar kan de actieradius en topsnelheid van het productiemodel alvast verklappen. Die bedragen respectievelijk 160 km en 135 km/u. Laatstgenoemde is overigens een begrensde topsnelheid. Het opladen van de Fluence Z.E. kost een consument gemiddeld zes tot acht uur. Via een snellaadpaal kan de accu echter al binnen een half uur opladen. De eerste exemplaren hiervan verwacht de Franse fabrikant in 2012 te plaatsen.

Renault produceert de Fluence Z.E. in de OYAK-Renault fabriek in het Turkse Bursa op dezelfde productielijn als de Fluence versies met verbrandingsmotor. De productie van de emissieloze Renault wordt op dit moment voorbereid en start in de eerste helft van 2011.

Gerelateerde artikelen

Renault Mégane Sedan zo goed als klaar

Spyshots
Renault Mégane Sedan zo goed als klaar
> Artikel lezen

Gloednieuwe Renault Megane Sedan heet Fluence

Autonieuws
Gloednieuwe Renault Megane Sedan heet Fluence
> Artikel lezen

Goede blik op nieuwe Renault Mégane Sedan

Spyshots
Goede blik op nieuwe Renault Mégane Sedan
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.