Prijzen en specificaties Alfa Romeo Giulietta

Vanaf 17 juni is het opnieuw kwijlen geblazen bij de lokale Alfa Romeo dealer. Dan zal de nieuwe Giulietta namelijk haar intrede maken in de Italiaanse showroom. De importeur maakt nu alle prijzen en uitvoeringen van de Giulietta bekend.

De gloednieuwe Italiaanse schone was één van de trekpleisters van de Autosalon van Genève en zal, zo vermoeden wij, ook in ons land hoge ogen gooien. Maar als het aan Alfa Romeo ligt zal dit niet alleen aan de fraaie vormgeving liggen, ook het motorenpalet moet de koper doen overtuigen. De Italiaanse fabrikant pakt daarom uit met een vijftal moderne krachtbronnen die allemaal voorzien zijn van een start/stop-systeem.

Drie benzinemotoren
Het benzinegamma begint bij de 120 pk sterke 1.4TB. De ‘instap’-motor levert een koppel van 206 Nm bij 1.750 tpm en verbruikt gemiddeld 6,4 liter per 100 km. De prestaties van de basismotor liegen er niet om getuige de 0-100 km/h sprint van 9,4 seconden en de topsnelheid van 195 km/h. Nog sneller én zuiniger is de 1.4TB MultiAir met 170 pk. Die schiet in slechts 7,8 seconden naar de honderd en haalt een top van 218 km/h. Voortreffelijke prestaties, helemaal wanneer men het gemiddelde verbruik van 5,8 l/100km in ogenschouw neemt. Als (voorlopig?) topmodel zet Alfa Romeo de 235 pk sterke 1750 TBi in de spotlights. Met een topsnelheid van 242 km/h en een acceleratie van 6,8 seconden naar honderd moet hij het huidige GTI’s moeilijk maken. Gemiddelde neemt de ‘hothatch’ 7,6 liter benzine per honderd kilometer tot zich.

Dieselen
Mocht je liever diesel tanken dan biedt Alfa Romeo de keuze uit twee zelfontbranders; te beginnen met de 1.6 JTDM. De viercilinder dieselmotor levert een vermogen van 105 pk, ontwikkelt een kracht van 320 Nm en verbruikt gemiddeld 4,4 liter per honderd kilometer. Als er haast is geboden schiet de Giulietta in 11,3 seconden naar de honderd en staakt de Italiaan het gevecht tegen de luchtweerstand bij een snelheid van 185 km/h. Niet snel genoeg? Dan kun je beter de 170 pk sterke 2.0 JTDM bestellen. Deze behaalt de 100 km/h vanuit stilstand in acht seconden scherp en weet een topsnelheid van 218 km/h op de klok te toveren. Het gemiddeld verbruikt bedraagt 4,7 liter per 100 km.

Leverbaar in twee smaken
De Alfa Romeo Giulietta wordt leverbaar in twee uitvoeringen (Progression en Distinctive) en wordt is beide gevallen voorzien van het Alfa DNA-systeem, VDC (inclusief ASR en Hill Holder), zes airbags en voorstoelen met een anti-whiplashsysteem. De standaarduitrusting omvat tevens handmatige klimaatregeling, 16 inch wielen, elektrisch bedienbare ramen vóór en een boardcomputer. De Distinctive krijgt daarnaast dual-zone klimaatregeling, cruise control, een radio met CD- en MP3-speler en mistlampen.

Prijzen Giulietta
De Alfa Romeo Giulietta is per direct bestelbaar bij de Alfa Romeo-dealers vanaf € 23.950,- voor de 120 pk sterke 1.4 Turbo. De 170 pk sterke 1.4 Turbo MultiAir kost minimaal € 26.950,-. Het topmodel, de 1750 TBi, is alleen leverbaar als Quadrifoglio Verde en staat voor een bedrag van € 32.950,- in de boeken. Dieselen kan vanaf € 27.450,- voor de 105 pk 1.6 JTDM. De 170 pk sterke JTDM is te bestellen vanaf € 32.450. De meerprijs van de Distinctive uitvoering is nog niet bekend.
Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties