Autonieuws

Details en foto´s Kia Optima

Begin 2011 zal de Kia Magentis worden opgevolgd door deze Optima. Buiten Europa ging de Magentis reeds als Optima door het leven, maar die naam zal vanaf 2011 ook bij ons worden gehanteerd. Met de nieuwe Optima zal Kia het D-segment flink doen opschudden.

Toen Kia twee weken geleden de eerste twee foto´s van de nieuwe Optima vrij gaf stonden we al versteld. En met het zien van deze foto´s, waarop we voor het eerst ook het interieur kunnen bewonderen, zijn we alleen nog maar enthousiaster geworden. Wat is Kia goed bezig! Het model heeft een dynamisch en zelfs sportief voorkomen dat onder leiding van Peter Schreyer tot stand is gekomen in de designstudio´s in Frankfurt en Irvine (Californië). Volgens Peter Schreyer is er zoveel aandacht voor detail geweest dat de auto eruit ziet als een perfect passend Italiaanse maatpak. Dergelijke opmerkingen nemen we normaal gesproken met een korreltje zout, maar zeker als je de Optima vergelijkt met de Magentis zet Kia hier wel een dijk van een auto neer.

Cockpit
Datzelfde gevoel wekt ook het interieur op. Kia heeft geprobeerd een cockpit-gevoel te creeëren en dat is zonder meer gelukt. De instrumenten zijn richting de bestuurder gedraaid en zo op het eerste gezicht is het materiaalgebruik van een keurige kwaliteit. De fabrikant geeft aan het gevoel van een stuurmansauto te willen neerzetten. En dat is iets dat we van Kia eigenlijk nog nooit gehoord hebben.

Ruimte
Wat betreft ruimte kon je bij de Magentis al geen klagen hebben. De Optima overtreft dat. Met een lengte van 4.845 mm, een breedte van 1.830 mm en een wielbasis van 2.795 mm is de auto 45 mm langer geworden en is de wielbasis met 75 mm toegenomen. Eenmaal plaatsgenomen heb je ook wat betreft uitrusting geen klagen. Kia levert (standaard dan wel optioneel) zaken als gescheiden climate control, keyless entry + go, een uitgebreid audiosysteem en een navigatiesysteem voorzien van een 7 inch kleurenscherm.

Motoren
Het motorengamma zal voor de Europese markt bestaan uit een 2.0 liter benzinemotor met directe injectie en een 1.7 liter VGT turbodiesel. De exacte vermogens zijn nog onbekend. Datzelfde geldt voor zijn markintroductie en komst naar ons land. Dat de Optima naar Europa komt om de Magentis af te lossen is een feit, maar of wij daar ook van mogen profiteren is vooralsnog niet zeker.

Gerelateerde artikelen

5 wist-je-datjes over de Kia Optima Sportswagon

Autonieuws
5 wist-je-datjes over de Kia Optima Sportswagon
> Artikel lezen

Kia prijst Optima Sportswagon en Optima PHEV (15%)

Autonieuws
> Artikel lezen

Stekker-duo: Kia Niro en Optima Sportswagon Plug-In Hybrid

Autonieuws
Kia breidt hybride-aanbod uit met Niro en Optima
> Artikel lezen

Frisse neus en motoren voor Kia Optima

Autonieuws
> Artikel lezen

Kia Optima Sportswagon biedt beste van verschillende werelden

Autonieuws
Kia Optima Sportswagon biedt beste van verschillende werelden
> Artikel lezen

Tada! Ineens is hier de Kia Optima Sportswagon

Autonieuws
Tada! Ineens is hier de Kia Optima Sportswagon
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.