Autonieuws

Seat Ibiza Ecomotive: geen MRB en 14% bijtelling

Je kon erop wachten. Zoals altijd binnen de VAG Group ‘eigen familie eerst’ en dan de rest. Na de Volkswagen Polo BlueMotion krijgt de Seat Ibiza Ecomotive de beschikking over dezelfde 1.2 liter TDI die zo zuinig en schoon is dat hij vrijgesteld is van motorrijtuigenbelasting en bij zakelijk gebruik in de bijtellingcategorie van 14% valt.

De 1.2 liter TDI in de Seat Ibiza Ecomotive produceert 75 pk en 180 Nm en verbruikt gemiddeld slechts 3,7 l/100 km gepaard gaande met een CO2-uitstoot van 95 g/km. Dit is weliswaar iets minder zuinig en schoon dan de Volkswagen Polo BlueMotion, maar dat doet geen afbreuk aan zijn voordelen. De Ibiza Ecomotive is nog altijd zo milieuvriendelijk dat onze overheid de kopers ervan beloont met de vrijstelling van het betalen van wegenbelasting. En zakelijke rijders van het model betalen het laagste bijtellingtarief (14%).

Eco-modificaties
De 1.2 TDI-motor dankt zijn efficiency onder meer aan common rail-inspuittechnologie en een speciaal motormanagement. Ook de aangepaste overbrengingsverhoudingen van de versnellingsbak dragen bij aan een zo gunstig mogelijk verbruik. Daarbij is de stroomlijn van de Ibiza verder geoptimaliseerd met onder meer een aangepaste grille en de toepassing van een vóór en achterspoiler.

Prijzen
Het leveringsgamma van de Ibiza Ecomotive start met de 3-deurs SC in de uitvoering Reference. De prijs van dit basismodel bedraagt € 14.995,-. Als 5-deurs Reference bedraagt het kostenplaatje € 15.395,-) en in het uitrustingniveau Style is er een bedrag van € 16.895,- mee gemoeid. Alle modellen beschikken standaard over ESP, elektrisch bedienbare ramen, centrale deurvergrendeling met afstandsbediening en stuurbekrachtiging. Er zijn uiteraard diverse opties beschikbaar. Bijkomend voordeel is dat deze ook BPM-vrij zijn. De Ibiza 1.2 TDI Ecomotive is vanaf medio maart te bestellen en zal in juni de showrooms aandoen.

Gerelateerde artikelen

Eerste model van opzichzelfstaand Cupra is ontketend

Autonieuws
> Artikel lezen

Zelfstandig Cupra geeft meteen gas met 4 auto's

Autonieuws
Zelfstandig Cupra geeft meteen gas met 4 auto's
> Artikel lezen

Wat?! Geen Cupra-versie van nieuwe Seat Ibiza

Autonieuws
Wat?! Geen Cupra-versie van nieuwe Seat Ibiza
> Artikel lezen

Nieuwe Seat Ibiza vanaf € 15.900,-

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Seat Ibiza vanaf € 15.900,-

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.