Autonieuws

Nieuwe V8 moet Le Mans-succes Corvette voortzetten

Corvette kent met de C6.R vele successen in de GT-klasse van de Amerikaanse Le Mans Series en de 24 Uren van Le Mans. Om deze heerschappij te prolongeren heeft Corvette Racing een nieuw 5.5 liter V8 ontwikkeld die het Aston Martin´s, BMW’s, Porsche’s en Ferrari’s opnieuw het vuur aan de schenen legt.

In de Amerikaanse Le Mans Series zal Corvette Racing deelnemen in de GT categorie (vroegere GT2) en in de GT2-klasse tijdens de befaamde 24 Uren van Le Mans. Hoewel de Corvette C6.R gehomologeerd is op basis van de ZR1 beschikt de racer niet over diens 648 pk sterke "big block’. In plaats van de brute 6.2 liter V8 over te nemen ontwikkelde Corvette Racing, dat tevens een sleutelrol speelt bij de totstandkoming van de productiemodellen, een geheel nieuwe krachtbron met een slagvolume van 5.5 liter. Het volgens de Amerikanen "small block" produceert 491 pk en een nog onbekende hoeveelheid koppel en kan tevens op E85-brandstof rijden.

Zij aan zij
Corvette heeft een lange geschiedenis in de lange afstandsracerij met op standaard gebaseerde auto’s. Dat gebeurde voor het eerst tijdens de 12 uur van Sebring in 1956 en vier jaar later op Le Mans. Corvette’s Chief Engineer, Zora Arkus-Duntov, gaf het raceprogramma van Corvette een extra impuls door het productie-exemplaar te verbeteren en de Z06-raceversie als optie te introduceren voor de Corvette Sting Ray uit 1963.
In 1999 werd het Corvette Racing programma opgezet, waarbij de technologie tussen de straatversies en de race-uitvoeringen werd uitgewisseld. Nu kunnen beide programma’s niet meer zonder elkaar volgens de huidige technische topman, Tadge Juechter. “Simpel gezegd, zonder Corvette Racing zou er geen Corvette Z06 en ZR1 zijn. En zonder de Corvette C6, de Z06 en de ZR1 zou het Corvette Racing team niet zo succesvol zijn.”

Gerelateerde artikelen

Corvette ZR1 Convertible trekt de haren uit je hoofd

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste Corvette ZR1 brengt bijna een miljoen op

Autonieuws
Eerste Corvette ZR1 brengt bijna een miljoen op
> Artikel lezen

Beter laat dan nooit: de nieuwe Corvette ZR1

Spyshots
> Artikel lezen

Louis bedankt! Chevrolet Centennial Edition Corvette

Autonieuws
Louis bedankt! Chevrolet Centennial Edition Corvette
> Artikel lezen

Corvette Z06 en ZR1 nog sneller in 2012-trim

Autonieuws
Corvette Z06 en ZR1 nog sneller in 2012-trim
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.