Autonieuws

Dacia Duster bewijst zichzelf in Marokkaanse rally

Een tweetal Duster’s nemen deel aan de Rallye Aïcha des Gazelles, een Marokkaanse rally dwars door de Sahara en het ruige Atlasgebergte uitsluitend bedoeld voor vrouwen. Hiermee wil Dacia aantonen dat het veel vertrouwen in haar nieuwe 4x4 heeft en de ambities hoog zijn.

Dacia claimt dat de Duster een ruime, sterke en vooral degelijke terreinauto is en dat wil men graag bewijzen aan de wereld door deel te nemen aan een rally die het nodige vergt van een auto. Aangezien Marokko een belangrijke markt is voor het Roemeense merk – een marktaandeel aldaar van 16,5% – en de Dacia Logan in het Afrikaanse land zelfs de verkooplijsten aanvoert hebben ze de Rallye Aïcha des Gazelles geselecteerd als het ultieme testevenement.

Op de kaart
Het acht dagende durende parcours omhelst een afstand van 2.500 km en kruist zich grotendeels door de moeilijke te begane zandduinen van de Sahara. Snelheid is niet de prioriteit in deze zware race. Alles draait om uithoudingsvermogen, teamspirit, strategisch inzicht en richtinggevoel. Met name dat laatste is essentieel, omdat de uitsluitend vrouwelijke deelnemsters zonder technische apparatuur in zo weinig mogelijk afgelegde kilometers naar een aantal verplichte checkpoints moeten navigeren.

Standaard Duster
Wie denkt dat de twee Duster’s die Dacia inzet helemaal klaargestoomd zijn voor de rally heeft het mis. De rallyauto’s zijn standaard uitgevoerde Duster’s met onderhuis de dCi-dieselmotor die wij binnenkort ook kunnen bestellen. Een handgeschakelde zesbak zorgt voor de overbrenging en uiteraard zijn auto’s uitgevoerd in de 4x4-versie. Anders wordt ’t hem wel erg moeilijk gemaakt.

Gerelateerde artikelen

Productiemodel Renault Duster Oroch onthuld

Autonieuws
Renault Duster Oroch
> Artikel lezen

Bouwen en verschepen graag: Renault Duster Oroch pick-up

Autonieuws
Bouwen en verschepen graag: Renault Duster Oroch pick-up
> Artikel lezen

Kan de nieuwe Duster zich het predicaat budget nog permitteren?

Spyshots
> Artikel lezen

Dacia heeft een nieuwe Duster, écht waar!

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.