Autonieuws

Suprise, suprise : GQbyCitroën

Citroën blijft verrassen en verbazen. Na de bloedstollende GTbyCitroën, de kekke Revolt en de waanzinnige Survolt is er nu deze fraaie GQbyCitroën, een studie geboren uit een samenwerking met het Engelse lifestyle magazine GQ.

Het designteam van Citroën heeft een aantal zware, maar prachtige jaren achter de rug. De GTbyCitroën, de Revolt en momenteel tentoongesteld in Genève de DS High Rider en Survolt; allemaal stuk voor stuk conceptcars waarbij je smekend bij Citroën op de knieën zou gaan met de vraag of ze ongewijzigd in productie genomen kunnen worden. En nu verschijnt ook nog deze wonderschone GQbyCitroën ten tonele. We blijven dus nog maar even op onze knieën zitten.

Echte mannenauto
Enige tijd geleden werd Citroën’s Design Chief Mark Lloyd door hoofredacteur van GQ Magazine, Dylan Jones, benadert voor het creëren van de ultieme mannenauto. Lloyd en zijn Franse werkgever waren net zo enthousiast over het idee en kwamen uiteindelijk tot deze GQbyCitroën die een frisse kijk geeft op de Grand Turismo. "We wilden een auto neerzetten met een ontegensprekelijke "hebbe, hebbe-factor", maar tevens moest hij de looks, affectie en de rijbeleving bevatten die geen man kan weerstaan.", aldus de man achter het exterieurontwerp. Het interieur werd ontworpen door Patrick Grant, artistiek directeur van Savile Row, een befaamde kleermaker gevestigd in Mayfair, Londen.

80 g/km
In ‘t vooronder van de conceptcar schuilt – hoe kan het ook anders – een plug-in hybridemodule gecombineerd met een 1.6 liter viercilinder. Als emissiewaarde wordt een uitstoot van 80 gram per kilometer opgegeven en op papier accelereert de GQbyCitroën in 4,5 seconden naar de 100 km/h en kan het een top bereiken van 250 km/h (begrensd).

Gerelateerde artikelen

Citroën: 'Geprijsde C4 Cactus vervangt ook C4'

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Citroën Berlingo leeft op grotere voet

Autonieuws
> Artikel lezen

Citroën stelt C5 Aircross voor Europa voor

Autonieuws
> Artikel lezen

Wegdromen bij de 1.360 pk sterke DS X E-tense

Autonieuws
> Artikel lezen

Citroen C4 Aircross mogelijk te koop bij AliExpress

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.