Autonieuws

Ferrari 599 Vettura Laboratorio: studie voor hybride

Ook bij Ferrari slaat het noodlot toe: er moet een hybride komen. En daarom hebben de Italianen in Genève een ´vettura laboratorio´ op de stand geplaatst, ofwel een experimenteel voertuig.

Hybridetechnologie is noodzakelijk om Ferrari´s doelstelling voor het terugdringen van CO2-uitstoot te behalen. In vijf jaar tijd moet de gemiddelde CO2-uitstoot dusdanig ver worden teruggedrongen dat aan een hybride niet kan worden ontkomen.

KERS
De in Genève tentoongestelde 599 GTB Fiorano is voorzien van het uit de Formule 1 bekende KERS-systeem. In het geval van deze groene 599 is er een 100 pk sterke elektromotor die volgens de fabrikant niet alleen samen met de V12 moet kunnen werken, maar in bijvoorbeeld stadsverkeer ook alleen de aandrijving moet kunnen verzorgen. Voor de overbrenging zorgt een 7-traps automaat met dubbele koppeling.

Rij-eigenschappen
Voorwaarde bij de ontwikkeling van een hybride is volgens Ferrari dat de rij-eigenschappen nooit negatief beïnvloedt mogen worden. De techniek, bestaande uit de elektromotor, een omvormer en het accupakket, zijn dan ook zo laag mogelijk in de auto geplaatst. Ferrari claimt zelfs dat het zwaartepunt bij deze auto lager ligt dan bij een gewone 599 GTB.

Experimenteel
Concreet wil Ferrari niet worden. Cijfers wat betreft de prestaties en het verbruik laat de fabrikant dan ook in het midden. Blijkbaar is het project nog wel heel erg experimenteel.

Gerelateerde artikelen

Fraaie Ferrari-collectie moet 18 miljoen opbrengen

Autonieuws
Fraaie Ferrari-collectie moet 18 miljoen opbrengen
> Artikel lezen

Ferrari 599 GTO nóg bruter dankzij Novitec Rosso

Tuning & styling
Ferrari 599 GTO nóg bruter dankzij Novitec Rosso
> Artikel lezen

Ferrari Superamerica 45: de volgende one-off

Autonieuws
Ferrari Superamerica 45: de volgende one-off
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.