Autonieuws

Citroën Survolt: geen woorden maar daden

Citroën heeft er een traditie van gemaakt bijna iedere belangrijke autobeurs een spectaculaire concept te onthullen. Op de vanaf vandaag geopende Autosalon van Genève doen de Fransen dit opnieuw met de Survolt, een blikvanger die voortborduurt op de Revolt van een half jaar geleden.

Zeker voor aanvang bij autobeurzen zoals de Autosalon van Genève schreeuwen velen het, maar Citroën doet het daadwerkelijk: een spectaculaire concept onthullen waarbij je de mond openvalt van verbazing en verrukking. Opnieuw flikken de Fransen het weer om één van de grootste blikvangers van de show te onthullen en daarmee de aandacht op zich te vestigen. Dat deed het eerder met de GTbyCitroën, vorig jaar met de Revolt en nu met de Survolt, een voorborduursel op het studiemodel die op de afgelopen IAA in de spotlights schitterde.

Sex-appeal
Volgens Citroën is de 3,85 meter lange en slechts 1,2 meter hoge Survolt het sportieve, sensuele broertje van de Revolt dat het moderne en comfortgehalte van deze combineert met ´high performance´ designelementen en dito prestaties. Onderhuids gaat het er echter nog altijd schoon aan toe met zijn elektrische aandrijving. Over specificaties rept Citroën geen woord, maar ze trekken alle superlatieven uit de kast om ons te overtuigen dat de Survolt ´sensationeel rijplezier biedt gepaard gaande met een extreme mate van comfort.´

Gerelateerde artikelen

DS3 Crossback mikt op MINI Countryman

Autonieuws
> Artikel lezen

Citroen C4 Aircross mogelijk te koop bij AliExpress

Autonieuws
> Artikel lezen

Wegdromen bij de 1.360 pk sterke DS X E-tense

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Citroën Berlingo leeft op grotere voet

Autonieuws
> Artikel lezen

Citroën stelt C5 Aircross voor Europa voor

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.