Autonieuws

Ook Kia elektrificeert: Venga EV:

De Kia Venga EV laat zien dat ook Kia zich richt op elektrisch aangedreven voertuigen. Van de buitenzijde is er niets aan te zien, maar onderhuids heeft de brandstofmotor plaatsgemaakt voor een 80 kW sterke elektromotor.

Wie had er vijftien jaar geleden gedacht dat Kia op het niveau zou komen waarop het zich nu bevindt? Met alsmaar stijgende verkoopcijfers, standaard 7 jaar garantie op alle modellen en een modern en goed beoordeelde modellenlijn weten de Koreanen de Europese markt te veroveren. Met het oog op de toekomst lanceerde Kia eerder al hybride-conceptcars, een Sportage op waterstof en diverse EcoDynamics modellen. In Genève is daar een elektrisch aangedreven Venga aan toegevoegd.

De cijfers
De Venga EV is een voorwielaangedreven auto met een elektrische aandrijflijn die is geïnstalleerd in de bestaande motorruimte. Hij heeft een elektromotor met een maximum vermogen van 80 kW en een maximum koppel van 280 Nm. De Venga EV accelereert vanuit stilstand in 11,8 seconden naar 100 km/h. Het dubbele batterijpakket van 24 kWh zorgt voor aan actieradius van 180 km. Wanneer de batterijen een snellading krijgen van 50 kW, worden ze binnen 20 minuten voor 80% opgeladen. Bij een normale lading (3,3 kW) worden de batterijen tot 100% opgeladen en dat vergt acht uur.

En nu?
Heel concreet is Kia niet. Ze laten weten dat de Venga EV blijk geeft van de voortdurende inzet van Kia Motors om milieuvriendelijke technieken te ontwikkelen. "Deze auto betekent een nieuw begin voor de levering van ecovriendelijke auto’s van Kia". Daarmee geeft men feitelijk aan dat de ontwikkeling zich nog in de beginfase bevindt.

Gerelateerde artikelen

Prijzen Kia Venga vanaf € 14.995,-

Autonieuws
Prijzen Kia Venga vanaf € 14.995,-
> Artikel lezen

Kia maakt prijzen vernieuwde Venga bekend

Autonieuws
Kia maakt prijzen vernieuwde Venga bekend
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.