Autonieuws

Peugeot iOn: 500 euro per maand

Vanaf eind 2010 kun je voor 500 euro per maand met de elektrische iOn gaan rijden. Peugeot heeft een nieuw conceptcar gelanceerd waardoor de auto allereerst via een speciale leaseconstructie leverbaar wordt. Voor zakelijke en particuliere gebruikers.

Peugeot ontwikkelde de iOn in samenwerking met Citroën (C-Zero) waarbij de i-MiEV van Mitsbusihi als basis diende. In een notendop is de iOn een vijfdeurs auto met vier zitplaatsen, 3,48 m lengte en een vermogen van 64 pk (koppel 180 Nm). De topsnelheid ligt op 130 km/h en op een volgeladen accupakket kan 130 km worden afgelegd. Daarmee is de iOn geschikt voor zowel stadsverkeer alsook korte ritten.

Mu by Peugeot
Onder de noemer ‘Mu by Peugeot’ lanceert Peugeot een nieuw concept waarmee je met een soort van prepaid card auto’s, scooters en fietsen kunt ‘huren’. Stel je hebt zin om een weekendje naar de zon te gaan dan loop je de Peugeot-dealer binnen en huur je een 308 CC. In eerste instantie zal de iOn vanaf eind dit jaar ook enkel op die manier leverbaar worden. Het komt erop neer dat je voor minder van 500 euro per maand een iOn tot je beschikking hebt. De auto wordt niet fysiek je eigendom, maar vergelijk het met een leaseconstructie.

€ 1,50
Peugeot claimt dat de gebruikskosten zeer laag liggen. Voor € 1,50 zijn de accu’s in zes uur tijd volledig opgeladen aan het stopcontact. Met een snellader is 80% van de accu’s al in een half uur tijd opgeladen.

Marktintroductie
Zoals gezegd zal de iOn vanaf het einde van dit jaar beperkt leverbaar worden. Wanneer zijn echte marktintroductie gepland staat is volgens een woordvoerder van Peugeot op dit moment nog moeilijk te zeggen.

Gerelateerde artikelen

De nieuwe Peugeot 508: vijfdeurs coupé

Autonieuws
De nieuwe Peugeot 508: alle details
> Artikel lezen

Peugeot Rifter neemt stokje over van Partner

Autonieuws
> Artikel lezen

Traagste Peugeot 205 GTi ooit is ook de coolste

Autonieuws
> Artikel lezen

Peugeot's nieuwste EV lust stof en modder als ontbijt

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Elektrische Peugeot iOn kost € 29.550,-

Autonieuws
Elektrische Peugeot iOn kost € 29.550,-
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.