Autonieuws

En dat is zes: Volkswagen CrossGolf

De CrossGolf is de zesde en laatste toevoeging aan het uitgebreide Golf-gamma. Het model beleeft zijn officiële debuut op de Autosalon van Genève en vult volgens Volkswagen de ruimte op tussen een MPV en een SUV.

Na de gewone Golf, de Golf Plus, Golf Variant, Golf GTI en de Golf R is de CrossGolf het zesde model in het Golf-assortiment. Het model is net als de vorige generatie gebaseerd op de Golf Plus en overgoten met een ‘outdoor’ sausje. Dat is goed te zien aan de additionele grijze bumpers rondom en de verhoogde bodemvrijheid van 20 millimeter. Om het verschil tussen de CrossGolf en de Golf Plus verder te verhogen beschikt de CrossGolf altijd over zilveren buitenspiegels en bijpassende dakrails. Ook de nieuwe 17 inch lichtmetalen ‘Budapest’ wielen onderscheiden het model.

Vijftal krachtbronnen
Direct vanaf de introductie zal de CrossGolf met een drietal benzinemotoren en twee zelfontbranders geleverd worden. Van laatstgenoemde levert Volkswagen twee bekende TDI-motoren, de 105 pk sterke 1.6 en de 2.0 met 140 pk. Het benzinegamma start met de 105 pk sterke 1.2 TSI en loopt via de 1.4 TSI met 122 pk naar de 160 pk sterke 1.4 TSI. Afgezien van de 1.2 TSI zijn alle krachtbronnen optioneel te koppelen aan de automatische DSG-transmissie. Een gemiste kans van Volkswagen is het niet beschikbaar stellen van het 4Motion systeem. Dit vierwielaandrijvingsysteem had goed gematched bij het stoere karakter van de CrossGolf.

De nieuwe Volkswagen CrossGolf zal debuteren op de Autosalon van Genève en verschijnt in april bij de dealers.

Gerelateerde artikelen

Gecamoufleerde Volkswagen CrossGolf betrapt

Autonieuws
Gecamoufleerde Volkswagen CrossGolf betrapt
> Artikel lezen

9 geheime weetjes over de Volkswagen Golf

Autonieuws
Democratische Volkswagen
> Artikel lezen

De highlights van 40 jaar Volkswagen Golf

Autonieuws
Stoute dromen
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.