Autonieuws

Emissieloze driewieler: Honda 3R-C

Honda toont met de 3R-C haar visie van een minimalistische stadsauto. Het Japanse bedrijf gaat hierbij zo ver dat het zelfs bezuinigd is op het aantal wielen! Gevalletje meer is minder?

De Zwitserse beurs zal volgens de Japanse constructeur in het teken staan van een strijd tegen de schadelijke emissies. Het presenteert daarom twee volledig emissieloze modellen, waaronder de guitige EV-N die afgelopen jaar tijdens de Tokyo Motorshow het leven zag. De meeste spotlights zijn echter gericht op de 3R-C, Honda’s laatste visie op een moderne, milieuvriendelijke stadsauto.

Transparante koepel
De 3R-C is ontworpen door de Europese designers van de Honda R&D studio in Milaan en is voorzien van elektrische aandrijving. De elektromotor en batterijen bevinden zich onderin het studiemodel, zodat het zwaartepunt laag blijft en de stabiliteit optimaal. Informatie over het vermogen of actieradius van de driewieler wil de fabrikant nog niet geven. Gelukkig spreek het exterieurdesign wel voor zichzelf. De scherpe lijnen, een progressieve vormgeving en de typische Honda kleurstelling geven de 3R-C een karakteristieke, futuristische look. Het meest opvallende designelement blijft nog wel de  transparante koepel die over een dubbele functie beschikt. Enerzijds moet de koepel de bestuurderszetel beschermen wanneer de driewieler is geparkeerd en anderzijds fungeert het onderweg als windscherm voor de bestuurder. Slim!

De 3R-C zal tijdens de Autosalon van Genève onthuld worden. Of Honda productieplannen heeft voor de opmerkelijke driewielers is onduidelijk, maar ons lijkt het slechts om een vingeroefening te gaan.

Gerelateerde artikelen

Design nieuwe Honda Insight radicaal anders

Autonieuws
> Artikel lezen

Snik! Honda S2000 blijft dood en begraven

Autonieuws
Snik! Honda S2000 blijft dood en begraven
> Artikel lezen

Honda Urban EV verkozen tot beste conceptcar

Autonieuws
Honda Urban EV verkozen tot beste conceptcar
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.