Autonieuws

Aston Martin DBR9

Aston Martin DBR9 raceauto

Aston Martin heeft op basis van de DB9 een raceauto ontwikkeld. De Aston Martin DBR9 zal in 2005 aan diverse races mee moeten doen waaronder de 24 uren van Le Mans. Tevens zal er een straatversie van de DBR9 worden gebouwd.

Aston Martin DBR9 raceauto

Met de DBR9 keert Aston Martin terug in de racerij. De DBR9 is gebaseerd op de nieuwe DB9 en is ontwikkeld in samenwerking met Prodrive, de racepartner van Aston Martin. Prodrive heeft het ontwerp, de ontwikkeling en het management uitgevoerd waardoor de DBR9 tot stand is gekomen.

Drie raceteams

De eerste DBR9 is al klaar en zal in 2005 an de start van de 24 uren van Le Mans staan. Tevens zullen er andere internationale race kampioenschappen met de DBR9 worden gereden. Er zullen in totaal drie Aston Martin Racing Works teams worden samengesteld. Deze teams zullen onafhankelijk van elkaar zijn en de volledige steun van de fabrikant krijgen.

Straatversie

Naast de raceversie zal er voor een geselecteerd aantal klanten een straatversie worden gebouwd. Deze straatversie zal dezelfde specificaties hebben als de DBR9 maar dan geschikt gemaakt voor op de weg. Over de specificaties is nog niets bekend.

Redactie
Door Redactie

Gratis exclusieve verhalen ontvangen?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en we sturen je regelmatig exclusieve verhalen die niet op de site staan. Bovendien mis je nooit meer een leuk of uniek nieuwtje.

Zoeken

Merk- & modeldossiers