Autonieuws

Maserati Quattroporte eigent zichzelf Award toe

De Maserati Quattroporte heeft in de zes jaar dat hij in ons midden is maar liefst 56 prijzen in de wacht gesleept. En daar zijn de Italianen zo vol van dat ze zichzelf een award hebben toegeëigend. Zie hier de Quattroporte Award Edition die in Genève zijn showdebuut beleeft.

De Quattroporte Award Edition is natuurlijk geen nieuw in het leven geroepen prestigieuze prijs, maar een speciale uitvoering ter viering van die tientallen (internationaal) gewonnen titels. Het model ontleent zijn basis aan de Quattroporte Sport GTS, de meest luxe en krachtige versie die momenteel verkrijgbaar is.

Nice and shiny 
De Quattroporte dankt zijn prestige onder andere aan zijn stijlvolle voorkomen en topniveau aan weelde en luxe. Bij de Quattroporte GTS Award Edition is gepoogd deze waarderingen nog meer glans te geven. De feestelijke editie is bijvoorbeeld gehuld in de nieuwe exterieurkleur Quarzo fuso, een chique ogende goudgrijze parelmoerlak. Glimmend chroom en met de hand gepolijste remklauwen van Brembo zijn er als unieke details en 20 inch wielen afgewerkt met een satijnfinish complementeren het exterieur van de Award Edition. In het interieur is er rijkelijk gestrooid met leer en alcantara. Daar is de reguliere versie in de regel ook van voorzien, maar bij deze uitvoering is speciaal gekozen voor koeienhuid afkomstig van lederspecialist Poltrona Frau. Geperforeerd alcantara plus aluminium en met pianolak overgoten accenten zorgen voor de afwisseling.

Medio 2010
De Maserati Quattroporte GTS Award Edition is te zien op de autobeurs in Genève en zal in het tweede kwartaal van dit jaar zijn weg naar de dealers vinden. Hoewel het een speciale editie betreft wordt over een gelimiteerde oplage niet gesproken. Wel is er een vermelding dat de editie wordt gelanceerd in Groot-Brittanië, maar of de Britten daarmee exclusief zijn is onduidelijk.

Gerelateerde artikelen

Verfijnd ontwerp voor Maserati Quattroporte

Autonieuws
Maserati Quattroporte
> Artikel lezen

Modepopje: Maserati Quattroporte Ermenegildo Zegna

Autonieuws
Modepopje: Maserati Quattroporte Ermenegildo Zegna
> Artikel lezen

Maserati Quattroporte Diesel heeft een prijs

Autonieuws
Maserati Quattroporte Diesel heeft een prijs
> Artikel lezen

Oor- en oogstrelend: Bowers & Wilkins P5 Maserati Edition

Lifestyle & design
Compact
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.