Autonieuws

Minder CO2 is meer Green(line)

De liefdesbetrekking tussen CO2-uitstoot en vraagprijs wordt met het jaar intiemer; een lagere emissiewaarde zal leiden tot een lager aanschafbedrag. Dat zie je ook terug bij de Skoda Superb Greenline. Door hem nog schoner te maken staat het milieuvriendelijke model nu voor € 28.950,- in de prijslijst.

Om de zuinigheid van de Superb Greenline te verhogen, werden diverse onderdelen nader onder de loep genomen. De aerodynamica werd verbeterd door verlaging van het koetswerk, het motormanagement werd verfijnd en er werden speciale banden met een lagere rolweerstand gemonteerd. Ook bevat de versnellingsbak nu nog langere overbrengingsverhoudingen. De ingrepen hebben ervoor gezorgd dat de CO2-uitstoot met zeven gram daalde naar 129 g/km. Het resultaat? In plaats van € 30.500,- staat de Superb Greenline voortaan vanaf € 28.950,- in de prijslijst. Het gemiddelde verbruik van de 105 pk sterke 1.9 TDI blijft met 5,1 l/100 km overigens gelijk.

Businessline
Voor een meerprijs van slechts € 450,- is de Greenline er ook als extra complete Businessline. Deze beschikt over 16 inch lichtmetalen wielen van het type Spectrum, mistlampen met cornerfunctie en het handige Park Distance Control. In het interieur sieren het lederen stuurwiel met stuurwielbediening, een klein lederpakket en het Amundsen-navigatiesysteem.

Gerelateerde artikelen

Nu al een facelift voor Skoda Superb?

Spyshots
> Artikel lezen

Skoda-dealer laat klanten kiezen: Superb of BMW 5?

Autonieuws
Skoda-dealer laat klanten kiezen: Superb of BMW 5-serie?
> Artikel lezen

Vernieuwde Skoda Superb zo goed als naakt

Spyshots
> Artikel lezen

De zuinigste Skoda Superb ooit is er

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.