Autonieuws

Nieuwe Nissan Patrol meer luxepaard dan ooit

Nissan presenteert de nieuwe Patrol. De SUV die wordt geroemd om zijn terreincapaciteiten is meer dan ooit tevoren een luxepaard geworden. Misschien is het daarom dat de Nederlandse importeur hem niet naar hier haalt.

In Europa zijn we vooral gecharmeerd van de Nissan Patrol als er bergen verzet moeten worden. Voor luxueuze SUV’s zoeken we ons heil toch liever ergens anders. Maar niet in het Midden-Oosten waar de Patrol geliefd is om zijn comfort en weelde. De geweldige terreineigenschappen worden daar juist gezien als een bijkomend voordeel. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Nissan de nieuwe Patrol heeft onthuld tijdens de Abu Dhabi Motorshow.

Op chique
De Nissan Patrol oogt majestueuzer dan ooit. De carrosserie bevat veel chroom en in het interieur vloeit het leder rijkelijk in combinatie met aluminium en hout. Een ander bewijs dat de zevende generatie Patrol hoger op de luxeladder staat zijn de moderne features aan boord van de kolos. Denk daarbij aan systemen als een rijstrookassistent, een entertainmentsysteem met LCD-schermen voor de achterpassagiers en naast een gescheiden klimaatregeling een speciaal luchtgordijn´. Dit systeem verspreidt koele lucht gematigd door het interieur via kanalen die uitmonden boven de ramenstijlen.

Adaptief 4x4
De Patrol is in de emiraat voorgesteld met slechts één krachtbron: een 5.6 liter V8 met 400 pk gekoppeld aan een zeventraps automaat. Daarnaast is er een nieuw 4x4-systeem die voortaan vier verschillende rijstanden kent: weg, zand, steen en sneeuw. Hill Start Assist, Hill Descent Control en een systeem dat overhellen tegengaat garanderen een gecontroleerde rit omhoog en/of omlaag.

Gerelateerde artikelen

Nissan presenteert vernieuwde Patrol

Autonieuws
Nissan presenteert vernieuwde Patrol
> Artikel lezen

Zinloos of toch leuk? Nissan Patrol Nismo (434 pk)

Autonieuws
Zinloos? Nissan Patrol Nismo (428 pk)
> Artikel lezen

Nissan IMx KURO: futuristische concept 'leest' jouw gedachten

Autonieuws
IMx KURO
> Artikel lezen

CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'

Autonieuws
CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.