Autonieuws

Formule 1-bolide van Lotus onthuld: T127

Lotus heeft haar F1-bolide onthuld: de Lotus Cosworth T127. Voor het eerst sinds 14 jaar gaat Lotus komend seizoen weer deelnemen in de Formule 1. En daarmee keert de Britse fabrikant terug op het hoogste niveau van de internationale autosport.

Normaal gesproken besteden wij geen aandacht aan de Formule 1, daar zijn gespecialiseerde websites veel beter in. Maar af en toe zijn berichten dusdanig belangrijk dat we het jullie niet willen onthouden. Zo ook de terugkeer van Lotus in de Formule 1. Dit seizoen zullen coureurs Jarno Trulli, Heikki Kovalainen en Fairuz Fauzy plaatsnemen in de Lotus F1-bolides. Met een feestelijke ceremonie in de Royal Horticultural Hall in Londen werd de auto feestelijk gepresenteerd.

Testen
Lotus zal er hard aan moeten trekken, want veel voorbereidingstijd heeft men niet gehad. De auto is in slechts vijf maanden klaargestroomd voor zijn debuut en in die tijd is eveneens een volledig team samengesteld. De komende maanden zullen de rijders de Lotus Racing T127, aangedreven door Cosworth, uitgebreid moeten testen en in opperste staat brengen voor het debuut tijdens aankomende F1-seizoen. We zijn benieuwd!

Gerelateerde artikelen

Eerbetoon: Lotus Exige Cup 430 Type 25

Autonieuws
> Artikel lezen

Lotus Evora GT430: niet de snelste, wel de lekkerste

Autonieuws
Slechts 60 keer Lotus Evora GT430
> Artikel lezen

Lotus Exige verder uitgemolken als Cup 430

Autonieuws
> Artikel lezen

Lotus 7, nu Caterham, still going strong na 60 jaar

Autonieuws
> Artikel lezen

SUV van 'Chinese' Lotus slechts kwestie van tijd?

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.