Autonieuws

Nu officieel: Citroën DS High Rider

Na twee teasers laat Citroën ons nu in het geheel kennismaken met de DS High Rider. Deze conceptcar, die Citroën in Genève officieel zal onthullen, is een voorbode van de DS4 zoals die begin volgend jaar op de markt komt. Uniek aan de DS High Rider is dat het een diesel-hybride is.

Citroën doet haar slogan ‘Creative Technology’ weer meer dan eer aan. In de eerste plaats natuurlijk door het design van deze DS High Rider. Precies zoals de DS-lijn is bedoeld heeft de conceptcar een onderscheidende vormgeving en unieke designkenmerken gekregen. Citroën zelf is er trots op, de fabrikant weet bijna het gehele persbericht in te gaan op het design. Zo is de DS High Rider volgens Citroën niet alleen dynamisch, maar ook compact, gespierd, radicaal en natuurlijk elegant. Speciaal voor deze conceptcar werd de kleur ‘Golden Gloss’ gemengd en werden er 19 inch lichtmetalen wielen gegoten. Een sterk designelement is de geborsteld aluminium strip die onder de portierruiten doorloopt en daarmee de opgaande lijn benadrukt. Kort gezegd komt het erop neer dat de DS High Rider er goed uit ziet.

Full Hybrid
Binnen de 4,26 m lengte, 1,82 m breedte en 1,48 m hoogte heeft Citroën plaats gemaakt voor een tweetal motoren: één HDi-diesel en een elektromotor. En dat maakt de DS High Rider tot een ‘Full Hybrid’. De dieselmotor ligt onder de motorkap en drijft de voorwielen aan terwijl de elektromotor achterin is geplaatst en de achterwielen aandrijft. De motoren kunnen gezamenlijk werken, maar de elektromotor kan ook geheel zelfstandig de aandrijving verzorgen. Uiteraard tot een beperkte snelheid (vermoedelijk 50 km/h) en met een beperkte actieradius.

Productie in 2011
Het officiële debuut van de DS High Rider zal plaatsvinden op de Autosalon van Genève. In 2011 komt de auto op de markt en vermoedelijk wijkt het productiemodel nauwelijks af van de conceptcar. Dat was met de DS3 immers ook het geval.

Gerelateerde artikelen

Citroën hijst DS-modellen in maatpak

Autonieuws
Citroën hijst DS-modellen in maatpak
> Artikel lezen

Prijzen voor vernieuwde DS 4 en DS 4 Crossback

Autonieuws
> Artikel lezen

Officieel: de vernieuwde DS 4 en DS 4 Crossback

Autonieuws
Officieel: de vernieuwde DS 4 en DS 4 Crossback
> Artikel lezen

Vernieuwd motorgamma Citroën DS 4 doet goede zaken; meer 20%'ers

Autonieuws
Motorgamma Citroën DS 4 op de schop; meer 20%'ers
> Artikel lezen

Citroën richt motorsportdivisie DS Performance op

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.