Autonieuws

Coronel in Leon TDI WTCC

Tom Coronel gaat aankomend seizoen met de Leon TDI het WTCC rijden. Daarmee neemt Coronel voor het eerst plaats in de auto waarmee afgelopen twee seizoenen de WTCC-titel is gewonnen. Coronel is in zijn nopjes want volgens hem zijn hiermee podiumplaatsen te behalen.

De Seat Leon TDI zal worden ingezet door het Spaanse team SUNRED Engineering, dat de afgelopen twee jaar ook al de preparatie van de auto van het Seat Team Holland voor zijn rekening nam. Coronels teamgenoot wordt niemand minder dan regerend wereldkampioen Gabriele Tarquini. “Natuurlijk fantastisch dat Tarquini en ik nu in één team rijden. De wereldkampioen en de winnaar bij de privérijders in dezelfde stal, beter kan het toch niet?”

Sunred
Niet alleen de auto geeft aanleiding tot vreugde, ook de voortzetting van de samenwerking met SUNRED stemt Coronel positief. “In het team van Joan Orus heb ik me de afgelopen twee jaar al bijzonder goed thuis gevoeld. Daarnaast is het een voordeel dat het team in Martorell bij Barcelona op een steenworp afstand van Seat Sport is gevestigd. Korte lijnen maken het werk efficiënter.” Hoewel Seat in 2010 niet meer met een eigen fabrieksteam in het WTCC actief is, heeft de sportafdeling onder leiding van Jaime Puig wel volledige technische ondersteuning toegezegd aan de teams die met een Seat in het FIA wereldkampioenschap uitkomen. Van die support kunnen ook Coronel en Tarquini bij SUNRED optimaal profiteren.

Zolder
Ik kan haast niet wachten tot het seizoen begint”, zegt Coronel. Dit jaar staan er opnieuw twaalf evenementen met elk twee races op de kalender van het WTCC. Nieuw op de kaart is het Belgische circuit van Zolder, waar op zondag 20 juni geracet wordt.

Gerelateerde artikelen

Seat Leon Cupra 300: 140 euro per pk

Autonieuws
Seat Leon Cupra 300: 140 euro per pk
> Artikel lezen

Nieuw generatie Seat Leon mag buitenspelen

Spyshots
> Artikel lezen

8 redenen waarom de Seat Leon Cupra 300 een feest is

Autotests
> Artikel lezen

Zelfstandig Cupra geeft meteen gas met 4 auto's

Autonieuws
Zelfstandig Cupra geeft meteen gas met 4 auto's
> Artikel lezen

Seat Leon Cupra R in gelimiteerde oplage

Autonieuws
Seat Leon Cupra R in gelimiteerde oplage
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.