Autonieuws

BMW prijst ActiveHybrid X6

BMW heeft de ActiveHybrid X6 geprijsd op € 130.500,-. Daarmee is de hybride zoals verwacht het nieuwe topmodel binnen de X6-reeks geworden. De levering komt in het voorjaar op gang.

Toen we voor het eerst kennismaakten met de BMW ActiveHybrid X6 dachten we maar één ding: ‘Waarom nog een X6 xDrive50i kopen?’. De 485 pk en 780 Nm sterke ActiveHybrid X6 is namelijk 20% krachtiger – 100 Nm meer koppel dan de X5M – en evenzoveel zuiniger dan het model dat nu de X6-range aanvoert. En juist doordat de hybride-X6 efficiënter met brandstof omspringt noteert hij ook een lagere uitstoot (231 g/km). Gevolg; minder afdracht aan BPM en dus een gunstigere aanschafprijs. Om de ActiveHybrid X6 tot topmodel om te dopen moest BMW het dus wel op zijn unieke karakter gooien en/of hem een rijkere uitrusting meegeven. Zo gezegd, zo gedaan.

Prijs en uitrusting
De BMW X6 xDrive50i mag van eigenaar wisselen voor een bedrag van € 114.355,-. De ActiveHybrid X6 vraagt een investering van € 130.500,-. Voor dit bedrag krijgt je niet alleen de beschikking over ´s werelds krachtigste hybride maar ook een extra rijke uitrusting. We noemen onder andere metallic lak, het BMW Professional-navigatiesysteem met spraaksturing en Bluetooth-functie, vierzone airconditioning, een DVD-wisselaar, elektrisch verwarmde en bediende comfortzetels, lederen bekleding, met een uit het Individual-programma afkomstig lederen bekleed dashboard, Soft Close Automatic op de portieren, Park Distance Control en 19 inch Streamline-lichtmetalen wielen. BMW laat weten dat de ActiveHybrid X6 nu alsnog een voordeel van dik vier mille biedt ten opzichte van een vergelijkbaar uitgeruste xDrive50i.

Gerelateerde artikelen

Jules Deelder zou trots zijn: BMW X5 & X6 M Black Fire Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe BMW X5 M en X6 M breken los!

Autonieuws
Nieuwe BMW X5 M en X6 M breken los!
> Artikel lezen

Prijzen BMW X5 M en X6 M flink gedaald

Autonieuws
BMW X5 M X6 M prijzen
> Artikel lezen

M Performance injecteert sportiviteit in BMW X6

Autonieuws
BMW X6 M Performance
> Artikel lezen

BMW X5 en X6 in M Performance-kledij

Autonieuws
BMW X5 en X6 in M Performance-kledij
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.