Autonieuws

Renault Wind blaast compacte cabrio nieuw leven in

Dit is ‘m dan, de Renault Wind. De Fransen willen met dit model het compacte cabriosegment dat een beetje in de vergetelheid is geraakt opnieuw openbreken.

Opel Tigra TwinTop, Mitsubishi CZC, Peugeot 207 CC? Op de laatste na zijn deze compacte cabrio´s een zeldzaamheid. Renault wil daar verandering in brengen met de Wind. En het moet gezegd worden dat de Fransen een kekke auto hebben neergezet. Zo kennen we Renault weer onder haar voormalige slogan ´createur de automobile´.

Summier
Gelukkig geeft Renault lekker veel foto’s van de Wind vrij, want van de hoeveelheid informatie moeten we het niet hebben. De Renault Wind is een rasechte tweezitter met een lengte van 3,83 meter. Net als de voorgaande open modellen van de Fransen betreft het een coupé-cabriolet, of coupé-roadster in het geval van de Wind. De dakconstructie wijkt af van wat we gewend zijn. In tegenstelling tot een volbloed cabriolet blijven de B-stijlen altijd ‘rechtop’ staan. Uitsluitend het dakpaneel verdwijnt richting de kofferruimte en wel elektrisch in een vlotte 12 seconden.

Twingo
De Wind is gebaseerd op de Twingo, maar Renault heeft hem een afwijkende naam gegeven omdat het model apart wordt gepositioneerd. De Renault Wind beleeft zijn werelddebuut op de volgende maand te houden Autosalon van Genève en dan zullen er tevens meer details over de auto bekend worden gemaakt.

Gerelateerde artikelen

Renault prijst Wind op € 19.990,-

Autonieuws
Renault prijst Wind op € 19.990,-
> Artikel lezen

Speelgoed onthult Renault Twingo CC

Autonieuws
Speelgoed onthult Renault Twingo CC
> Artikel lezen

Renault Wind Gordini heeft prijskaartje

Autonieuws
Renault Wind Gordini heeft prijskaartje
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.