Autonieuws

Peugeot 408: speciaal voor China

In Beijing heeft Peugeot de 408 onthuld. De auto is specifiek ontwikkeld voor de Chinese markt en wordt ook daar gebouwd.

Even voor de goede orde: de 408 moet niet worden gezien als opvolger van de 407. Peugeot werkt momenteel aan de ontwikkeling van de 508 en dat model wordt bij ons de opvolger van de huidige 407. Met de 408 boort Peugeot een heel andere markt aan. De auto is specifiek ontwikkeld voor de Chinese markt en gebaseerd op de 308.

Markt
In China is de markt voor dit soort auto´s enorm. Maar liefst 45% van de Chinese markt bestaat uit auto´s als deze 408. Het is dus ook niet zo vreemd dat Peugeot veel verwacht van het model. In de vijf jaar tijd dat Peugeot op de Chinese markt actief is verkocht het in topjaar 2009 maar liefst 410.000 exemplaren. Van deze 408 verwacht men er op jaarbasis 100.000 aan de man te brengen.

Wuhan
De 4.68 m lange vierdeurs sedan wordt leverbaar met een tweetal benzinemotoren en wordt gebouwd in de Wuhan-fabriek in de Chinese provincie Hubei. Het ontwerp is tot stand gekomen dankzij een samenwerking van de Europese en Chinese design-afdeling van Peugeot. Naar Europa komt het model niet.

Gerelateerde artikelen

Peugeot ziet Franse Mercedes CLA wel zitten

Autonieuws
Peugeot ziet eigen CLA wel zitten
> Artikel lezen

Peugeot teast vierdeurs-coupé concept

Autonieuws
Peugeot teast vierdeurs-coupé concept
> Artikel lezen

Peugeot's nieuwste EV lust stof en modder als ontbijt

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Traagste Peugeot 205 GTi ooit is ook de coolste

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.