Autonieuws

BMW 3-serie Coupé en Cabriolet bijgepunt

Anderhalf jaar na de traditionele 3-serie-modellen heeft BMW ook de Coupé en de Cabriolet van een facelift voorzien. Enkele motoren zijn daarbij ook meegenomen. Vanaf het voorjaar staan beide modellen bij de dealer.

Het mes ging voornamelijk in de voorzijde van de BMW 3-serie Coupé en de Cabrio. We zien een nieuwe voorbumper met over de volle breedte een nieuwe, driedelige luchtinlaat en een dubbele niergrille die breder is geworden. Aangescherpt zijn ook de koplampunits. Deze zijn voortaan voorzien van BMW typische ’wenkbrauwen’. Aan de achterzijde zijn de voornaamste veranderingen de lichtunits met LED-techniek. Tot slot is het koetswerk opgefrist met hertekende spiegelkappen. Binnenin veranderde er op andere bekledingstoffen en enkele nieuw verkrijgbare exterieurkleuren nauwelijks iets.

Nieuwe instapper 
Naast een opgewaardeerd uiterlijk is ook het motorenaanbod onder handen genomen. Drie daarvan zijn volgens BMW nieuw te noemen. De 335i met de meerdere malen bekroonde 3.0 liter Twin-Turbo is ingeruild voor een zescilinder die TwinPower Turbo Technology, High Precision Injection en Valvetronic-kleptiming gecombineerd. Het blok levert echter evenveel vermogen als degene die het vervangt, namelijk 306 pk,. Ook het koppel blijft met 400 Nm gelijk. Het verbruik en de uitstoot daarentegen zijn door de verfijnde techniek afgenomen. BMW claimt dat het gemiddelde verbruik beperkt blijft tot 8,4 l/ 100 km in combinatie met een uitstoot van 196 g/km. Deze waarden gelden voor de 335i Coupé, de Cabriolet heeft per honderd 8,8 liter nodig en stoot 205 g/km uit. De rest van het benzinegamma blijft nagenoeg gelijk. Instapper is nog altijd de 2.0 liter atmosferische viercilinder. Alleen gaat deze voortaan als 318i door het leven en produceert ´ie 143 pk en 190 Nm. Daarmee zit de Coupé in 9,1 seconden op de honderd en de Cabriolet noteert 10,3 seconden van 0-100 km/h. De topsnelheid is vastgesteld op 210 km/h en het verbruik blijft steken op 6,3 l/100 km voor de dichte variant en 6,6 l/100 km voor de versie met inklapbare hardtop.

Dieselnieuws
Enkele dieselmotoren profiteren tevens van de facelift. Zowel de 325d als de 320d is vernieuwd. De 325d is dankzij een turbo met variabele geometrie voortaan goed voor 204 pk en een koppel van 430 Nm. Het gemiddelde verbruik is vastgesteld op 5,7 liter per honderd kilometer. Ligt deze oliestoker in de Cabriolet dan is ‘ie iets dorstig met 6,1 l/ 100 km. De 320d kreeg er door de verfijning 7 pk en 30 Nm bij en levert nu 184 pk en 380 Nm. Desondanks is het verbruik omlaag gegaan. De 320d Coupé noteert 4,7 liter diesel per honderd kilometer en de 320d Cabriolet doet over hetzelfde traject 5,1 liter. Wat uitstoot betreft produceren de modellen respectievelijk 125 en 135 g/km. Standaard zijn alle de motoren gekoppeld aan een handbediende zesbak uitgezonderd de 325d, die krijgt een zestraps automaat.

De vernieuwde BMW 3-serie Coupé en Cabriolet worden begin maart voor het eerst aan het wereldpubliek gepresenteerd tijdens de Autosalon van Genève. Daar zullen ze schitteren naast de nieuwe 5-serie. Vanaf maart staan de beide modellen in de showroom.

Gerelateerde artikelen

Competition Package maakt BMW M3 en M4 sneller

Autonieuws
BMW Competition Package M3 en M4
> Artikel lezen

BMW viert DTM-titel met M3 DTM Edition

Autonieuws
BMW viert DTM-titel met M3 DTM Edition
> Artikel lezen

Monsterlijk breed: Vorsteiner M3 GTRS3 Widebody

Tuning & styling
> Artikel lezen

Monsterlijk breed: Vorsteiner M3 GTRS3 Widebody

Tuning & styling
> Artikel lezen

Vorsteiner zwaait BMW M3 op rituele wijze uit

Tuning & styling
Vorsteiner zwaait BMW M3 op rituele wijze uit
> Artikel lezen

G-Power M3 Hurricane RS krijgt een 5-je

Tuning & styling
G-Power M3 Hurricane RS krijgt een 5-je
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.