Autonieuws

Seat Ibiza FR op z’n snelst met 143 pk sterke TDI

Op ’t moment dat wij met de Seat Ibiza TSI FR rijden duiken we ondertussen in de documentatie om alle ins and outs ervan te ontdekken. En prompt treffen we in de prijslijst ´2.0 TDI FR´ aan. ´Oeps!´... Nog niet officieel gepresenteerd, maar al wel opgenomen in het gamma van 2010 hierbij dus alle details van de Ibiza FR-diesel.

De Seat Ibiza TDI FR is uitgerust met een 143 pk sterke common-rail diesel. Hierbij is het Spaanse oliegestookte kanonnetje in staat om in 8,5 seconden de 100 km/h-grens te doorbreken en een topsnelheid van 210 km/h te bereiken. Op het traject naar honderd moet de Ibiza TDI FR het dus afleggen tegen de TSI FR. Maar in de tussensprints zal het een omgekeerde wereld zijn. De dieselversie beschikt namelijk over 100 Nm meer aan koppel dan de benzinevariant. Het totaal van 320 Nm is volledig op krachten tussen 1.750-2.500 tpm en dat betekent dus erg lui schakelen met de manuele 6-bak. Ondanks deze mooie cijfers blijft de dorstigheid beperkt tot gemiddeld 4,5 l/ 100 km in samenhang met een CO2-uitstoot van 119 g/km (C-label).

Uitrusting en prijs
Omdat de Seat Ibiza TDI FR nog niet officieel is onthuld beschikken we niet over beeldmateriaal. Maar ongetwijfeld zullen de beide FR’s op de toerenteller en de motorcover niet van elkaar afwijken. De uitrusting zal dan ook van hetzelfde niveau zijn. Sportstoelen, automatische klimaatregeling, cruise control, elektrische bedienbare ruiten vóór, met leer beklede accenten, radio/CD/MP3 met zes speakers en 17 inch lichtmetalen velgen van het type Aera zijn allemaal bij de vanafprijs van € 24.495,- inbegrepen. Wie had gehoopt dat de extra opvallende Bocanegra-uitmonstering ook verkrijgbaar zou zijn op de TDI FR moet Seat teleurstellen. Die blijft alleen voorbehouden aan de benzinevariant en de Ibiza Cupra.

Benieuwd naar hoe de Seat Ibiza TSI FR rijdt? Binnenkort is onze rij-impressie met deze chilipeper op Autowereld.com.

Gerelateerde artikelen

Vernieuwde Seat Ibiza heeft een prijskaartje

Autonieuws
Prijzen Seat Ibiza
> Artikel lezen

Nieuwe Seat Ibiza vanaf € 15.900,-

Autonieuws
> Artikel lezen

Seat Ibiza Cupra weer even sterk als Polo GTI

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.