Autonieuws

Milieubewust alternatief: Cadillac XTS Platinum Concept

Cadillac speelt in op de groeiende vraag naar milieubewuste limousines. Het Amerikaanse merk toont tijdens de Detroit Motor Show nog een concept, maar het productiemodel begeeft zich al in een gevorderd teststadium.

Op dit moment verkoopt Cadillac aan de andere kant van de plas twee grote sedans; de DTS en de STS. Beide modellen zijn nog ontwikkeld vóór het tijdperk dat de Amerikanen het credo "minder is beter" ontdekten en dus zijn deze auto´s uit de gratie aan het raken. Cadillac ziet dit nu al terug in de verkopen en dus is er haast geboden bij het aanbieden van een nieuw alternatief. Maak kennis met de opvolger van zowel de DTS als de STS: de XTS.

Art and Science
Met de XTS Platinum Concept, zoals het studiemodel voluit heet, geeft Cadillac haar ‘Art and Science’ designfilosofie een vervolg. De scherpe lijnen misstaan de 5,17 meter lange Amerikaan niet en geven de machine een modern en tegelijk stoer en elegant uiterlijk. Dit wordt nogmaals versterkt door de LED-verlichting rondom welke tevens uitgerust zijn met het Adaptive Forward Lighting-systeem. De twintig inch lichtmetalen wielen complementeren het krachtige uiterlijk van het studiemodel.

Inside out
De XTS is ontworpen middels de "van binnen naar buiten" filosofie. Dit betekent dat Cadillac de focus vooral op de inzittenden heeft gelegd. Het resultaat is een fraai, licht interieur met een overvloed aan zacht beige leer en diverse houtaccenten. Hoewel deze combinatie wellicht traditioneel klinkt oogt het binnenste juist modern. Dit is te danken aan diverse details, zoals twee grote beeldschermen en aluminium details.

Plug-in
Speerpunt van de XTS Platinum Concept is de hybride module die achter de enorme Cadillac grille huist. Het gaat hier om een plug-in variant met een gecombineerd vermogen van 350 pk en 400 Nm. De kracht wordt gegenereerd door 3.6 liter V6-benzinemotor die nauw samenwerkt met een elektromotor. Prestaties noch verbruikcijfers worden vermeldt. Wat Cadillac ons wel weet te melden is dat de XTS dankzij Magnetic Ride Control (MRC) over een superieur rijgedrag beschikt. De aanwezigheid van vierwielaandrijving en diverse elektronische veiligheidshulpmiddelen ondersteunen dit statement, aldus Cadillac.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe president, nieuwe Beast. Dit is 'em!

Autonieuws
Nieuwe president, nieuwe Beast
> Artikel lezen

Cadillac XT5 staat klaar als SRX-opvolger

Autonieuws
Cadillac XT5 staat klaar als SRX-opvolger
> Artikel lezen

Hennessey Cadillac CTS-V doet 386 km/h

Tuning & styling
Hennessey Cadillac CTS-V doet 386 km/h
> Artikel lezen

Zal Trump zijn auto van de zaak nog in ontvangst kunnen nemen?

Spyshots
Zal Trump zijn auto van de zaak nog in ontvangst kunnen nemen?
> Artikel lezen

Cadillac CT6 V-Sport hapt naar M5 & co

Autonieuws
> Artikel lezen

Prijzen Cadillac XT5 en CT6 bekend gemaakt

Autonieuws
Prijzen Cadillac XT5 en CT6 bekend gemaakt
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.