Autonieuws

Volkswagen verovert Iran met de Gol

Volkswagen gaat auto´s bouwen in Iran. Volgens het merk ligt hier een enorme markt open. Het eerste model dat men in Iran op de markt zal brengen is de Gol die overigens niets te maken heeft met de Golf die bij ons verkocht wordt.

Vorige week heeft Volkswagen een overeenkomst getekend met Kerman Automotive Industries voor de productie van de Gol. Alle onderdelen zijn afkomstig uit Brazilie en zullen vervoerd worden naar Iran. Daar zal in de fabriek in de plaats Bam, de assemblage plaatsvinden.

Geen nieuw model
De Volkswagen Gol is geen nieuw model en word al een tijdje verkocht in o.a. Argentinie, China, Zuid-Afrika en Oost-Europa. In Iran zal de Gol alleen leverbaar zijn als 1.8 Comfortline. Volkswagen overweegt later de productie van meerdere modellen in Iran. Bovendien zal men in overweging nemen om een complete fabriek in Iran te gaan bouwen zodat daar ook de productie van de onderdelen kan worden gedaan.

Volkswagen-kwaliteit
De auto´s zullen in Iran via zo´n 70 dealers worden verkocht. Volkswagen garandeerd daarbij dat het allemaal gaat volgens de richtlijnen die de Duitsers aangeven. Volkswagen durft ook alleen dan hun VW-teken op de voor en achterkant van de auto te voeren.

Gerelateerde artikelen

Volkswagen op koers voor Pikes Peak-record

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen geeft al veel prijs over T-Cross

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen R Pikes Peak heeft gedaan waarvoor 't kwam

Autonieuws
Volkswagen R Pikes Peak doet waarvoor het kwam
> Artikel lezen

Reed Dumas toch bijna de peperdure VW R Pikes Peak in puin

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen en Ford overwegen strategische alliantie

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen T-Cross officieel aangekondigd voor de hersft

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.