Autonieuws

Suzuki introduceert R3 Concept in New Delhi

In slechts negen maanden tijd wist Suzuki een studiemodel voor de Indiase markt te ontwikkelen. De compacte MPV biedt plaats voor zes personen in drie zitrijen en draagt de naam R3.

Naast Honda en Toyota beseft Suzuki goed dat de automarkt in India de komende jaren fors zal toenemen. Zaak om voorop te lopen qua bekendheid en aanbod. De komst van een studiemodel tijdens de Auto Expo 2010 in New Delhi lijkt daarom geen toeval.

Poductie?

In een tijdsbestek van slechts negen maanden wisten de designers van Maruti Suzuki India´s Research and Development Department een volledig uitgewerkt concept te realiseren. Het studiemodel heeft qua profiel veel weg van de nieuwe Opel Meriva en beschikt eveneens over “zelfmoorddeuren”. Deze oplossing moet vooral de inzittenden van de derde zitrij een gemakkelijkere instap geven. Over de komst van een eventueel productiemodel is nog niets bekend, maar lijkt gezien het potentieel van het studiemodel geen onhaalbare kaart. Dit zal echter nog minimaal twee jaar ontwikkeling kosten. Vooralsnog blijft het bij een vingeroefening voor de Indiase ontwerpers.

Gerelateerde artikelen

Suzuki Swift Sport is los: 140 pk en 230 Nm koppel

Autonieuws
Suzuki Swift Sport
> Artikel lezen

Nieuwe Suzuki Jimny: een echte terreinvreter

Autonieuws
Nieuwe Suzuki Jimny
> Artikel lezen

Betrouwbaarheidtest: Suzuki scoort, Peugeot valt door de mand

Autonieuws
Betrouwbaarheid
> Artikel lezen

Fabriek Suzuki gesloten wegens een... panter

Autonieuws
Fabriek Suzuki gesloten wegens een... panter
> Artikel lezen

Suzuki gaat elektrisch met de e-Survivor Concept

Autonieuws
Suzuki
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.