Autonieuws

Honda New Small Concept opvolger van de Logo?

Honda toont deze New Small Concept tijdens de Auto Expo in New Delhi, India. Sinds het verdwijnen van de Logo in 2002 hebben de Japanners geen troef meer in handen in het steeds populairder wordende A-segment. Zou dit hun nieuwe wapenfeit worden?

Vorig jaar omstreeks deze tijd schreven we dat Honda hun ‘spannende activiteiten’ voorlopig in de ijskast zet en zich volledig gaat richten op het ontwikkelen van lucratieve, efficiënte modellen. Eén van deze nieuwkomers is een compacte auto op basis van deze New Small Concept. Honda onthulde het studiemodel, die duidelijk in het A-segment thuishoort, tijdens de Auto Expo in India. Het model zal in eerste instantie in India worden vermarkt, daarna volgt Thailand. We spreken dan over 2011/2012.

Lekkers voor ´t laatst 
Of het compacte model ook de oversteek maakt naar Europa is onzeker. Het zou geen onlogische en bovendien verstandige keus van Honda zijn. Het merk heeft sinds het heengaan van de Logo geen auto meer in het A-segment in handen. En laat dit segment nu juist de snelst groeiende zijn van allemaal. Met het komen van zo’n klein, lucratief model kan het dan mooi een gevulde spaarpot opbouwen. Dan komt het lekkerste van Honda vanzelf.

Gerelateerde artikelen

Honda Vision Gran Turismo haalt 't bloed onder de nagels

Autonieuws
> Artikel lezen

Design nieuwe Honda Insight radicaal anders

Autonieuws
> Artikel lezen

Snik! Honda S2000 blijft dood en begraven

Autonieuws
Snik! Honda S2000 blijft dood en begraven
> Artikel lezen

Honda Urban EV verkozen tot beste conceptcar

Autonieuws
Honda Urban EV verkozen tot beste conceptcar
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.