Autonieuws

Officeel: de vernieuwde Ford S-Max & Galaxy

Ford heeft haar ruimtewonders S-Max en Galaxy in een nieuw jasje gestoken. Het Amerikaanse merk schaaft naast het in- en exterieur ook de techniek licht bij. Het belangrijkste nieuws vinden we echter in het vooronder.

Vorige week konden we al de eerste beelden van de vernieuwde S-Max onthullen, maar vanaf nu zijn beide modellen officieel aangekondigd. De voornaamste wijzigingen zijn te bewonderen aan het front van beide MPV’s. Ford monteerde een nieuwe voorbumper, grille en motorkap die de auto’s samen met de LED-dagrijverlichtig een luxe voorkomen geven. Overigens is de LED-verlichting aan de voorzijde niet standaard, maar slechts voorbehouden aan de duurdere uitvoeringen. LED-verlichting aan de achterzijde behoort wel tot de nieuwe standaarduitrusting. Ook het interieur werd verder verfijnd. Zo vervaardigd het Amerikaanse merk het dashboard voortaan uit nieuwe materialen en biedt het nieuwe veiligheids- en comfortvoorzieningen aan, waaronder BLIS (Blind Spot Information System).

Ecoboost
Vlak achter de vernieuwde neus vinden we het grootste nieuws van de facelift. Ford zal namelijk de gloednieuwe 2.0 liter Ecoboost benzinemotor in de S-Max en Galaxy aanbieden. Deze krachtbron beschikt over een vermogen van 203 pk en wordt standaard gekoppeld aan de automatische Ford PowerShift transmissie met dubbele koppeling. Deze versnellingsbak zal ook leverbaar worden op de vernieuwde 140 pk sterke TDCi-dieselmotor en de geheel nieuwe variant met 163 pk. Of de energiezuinige Ecoboost benzinemotor ook in andere varianten dienst zal doen is nog onduidelijk.

Tweede kwartaal
Volgens Ford is de introductie van de 2010-versie van de S-Max en Galaxy de voorbode van een druk jaar met niet alleen veel introducties van nieuwe producten, maar ook van een reeks nieuwe, innovatieve technologieën en voorzieningen. Ford verwacht beide ruimtewonders vanaf het twee kwartaal bij de lokale dealers te hebben staan.

Gerelateerde artikelen

Acceptabele meerprijs voor Ford S-Max Vignale

Autonieuws
Ford S-Max Vignale
> Artikel lezen

Ford Vignale-trim voor S-Max, Edge en Kuga

Autonieuws
Vignale-trim voor Edge, Kuga & S-Max
> Artikel lezen

Prijskaartjes voor nieuwe Ford Galaxy

Autonieuws
Prijskaartjes voor nieuwe Ford Galaxy
> Artikel lezen

En dat is drie! De nieuwe Ford Galaxy

Autonieuws
Ford Galaxy
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.