Autonieuws

Prijzen Skoda Superb Combi zeer concurrerend

De Skoda Superb Combi heeft ons bij zijn introductie al verbaasd en doet dat nu opnieuw. Want dat de Superb Combi ruim is dat staat buiten twijfel, maar hij is ook nog eens zeer scherp geprijsd. Voor minimaal € 28.200,- is ´ie van jou.

Druk je dat uit in kosten per liters bagageruimte (663 liter) uit dan kom je op een bedrag van € 44,55 per liter. Er is geen concurrent die dat kan bereiken. En wat te denken van de ruimte die je kunt creëeren als je de achterbank neerklapt. Dan ontstaat er maar liefst 1.865 liter inhoud. Maar dat is niet alles. Het prijskaartje is sowieso zeer scherp. De Superb Combi bevindt zich namelijk in het D-segment, maar komt qua afmetingen overeen met een auto als de Mercedes E-klasse Estate. En niet alleen de bagageruimte van 663 liter is imposant, ook de ruimte op de achterbank is enorm. En dat is feitelijk ook niet zo vreemd. De Superb Combi meet namelijk 4.838 mm lengte, 1.817 mm breedte en een hoogte van 1.510 mm. Het behoeft dan ook geen betoog dat je net zo graag achter- als vóórin zit.

Motorengamma
Zoals gezegd begint de prijslijst bij € 28.200,- en daarmee is de Combi € 1.900,- duurder dan de ´sedan´ alias TwinDoor. Het motorengamma van de Superb Combi bestaat uit drie benzinemotoren, de 1.4 TSI (125 pk), 1.8 TSI (160 pk) en 3.6 FSI V6 (260 pk). De moderne TSI- technologie zorgt ervoor dat er ondanks een laag verbruik toch een hoog vermogen gerealiseerd wordt. De twee leverbare diesels zijn de 2.0 TDI (140 pk) en de 2.0 TDI (170 pk). Voor beide brandstofvarianten geldt dat ze leverbaar zijn met een handgeschakelde zesversnellingsbak of een 6- of 7-traps DSG-automaat.

Prijsbewust 
Die vanafprijs geldt voor de 1.4 TSI Comfort. De 1.8 TSI is als Comfort te koop vanaf € 29.890,- en is optioneel leverbaar met 7-traps DSG-automaat of vierwielaandrijving. In deze gevallen beginnen de prijzen bij respectievelijk € 33.090,- en € 36.390,-. De top van de benzinereeks is de vierwielaangedreven 3.6 FSI V6 Elegance, deze verlaat de showroom vanaf € 51.400,-. De prijzen van de dieselvarianten starten bij € 34.550,- voor de 2.0 TDI (140 pk) Comfort. De vierwielaangedreven 2.0 TDI 125 kW Elegance is de topper op de diesellijst en is leverbaar vanaf € 45.300,-.

Zakelijk aantrekkelijk
Speciaal voor de zakelijke rijder is er de Superb Combi met Businessline pakket, leverbaar op alle uitvoeringen. Zo krijgt men voor slechts € 500,- extra op alle Comfort-uitvoeringen onder meer een Amundsen navigatiesysteem met touchscreen, een bandenspanningscontrolesysteem, 16 inch lichtmetalen velgen ‘Spectrum’, regensensor, mistlampen met cornerfunctie en een 4-spaaks multifunctioneel stuurwiel. De Ambition-uitvoeringen zijn eveneens voor slechts € 500,- meer als Businessline te verkrijgen. In dit geval bestaat het pakket uit Bi-xenon verlichting, Parking Distance Control achter, Sound System met 10 luidsprekers, Amundsen navigatiesysteem met touchscreen en een vierspaaks multifunctioneel stuurwiel. Tenslotte krijgt men tegen bijbetaling van € 950,- een Businessline pakket met heel veel luxe op alle Elegance-uitvoeringen, te weten een Columbus DVD-navigatiesysteem voorzien van een 6,5-inch hoge resolutie kleuren touchscreen, lederen interieur ‘Glamour’, extra donker getinte achterportierramen en achterruit en eveneens een vierspaaks multifunctioneel stuurwiel. Veel extra’s dus zonder extra veel te betalen.

De Skoda Superb Combi staat vanaf januari 2010 bij de dealers en is vanaf heden te bestellen.

Gerelateerde artikelen

Skoda-dealer laat klanten kiezen: Superb of BMW 5?

Autonieuws
Skoda-dealer laat klanten kiezen: Superb of BMW 5-serie?
> Artikel lezen

De zuinigste Skoda Superb ooit is er

Autonieuws
> Artikel lezen

Skoda Superb Combi nadert productiestadium

Spyshots
Skoda Superb Combi
> Artikel lezen

Nieuwe Skoda Superb opent alvast de deuren

Autonieuws
Nieuwe Skoda Superb opent alvast de deuren
> Artikel lezen

'Nieuwste Skoda is superb aan Passat'

Autonieuws
Schets nieuwe Skoda Superb verduidelijkt beeldvorming
> Artikel lezen

Nieuwe Skoda Superb Combi: groter dan groot

Autonieuws
Nieuwe Skoda Superb Combi: groter dan groot
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.