Autonieuws

Laatste stuiptrekking Dodge Viper

Voor de allerlaatste keer besteedt Dodge aandacht aan de huidige generatie Viper. De kleine aanpassingen en nieuwe kleuren verzachten de pijn van het laatste levensjaar enigszins.

Het begon allemaal zo formidabel in 1992, maar de stijgende brandstofprijs heeft de Viper op een haar na vermoord. Nog één modeljaar zal het Amerikaanse merk de sportwagen aan het publiek aanbieden en daarna valt het doek voor de Viper. Dodge hoopt tijdens deze periode nog ongeveer vijfhonderd exemplaren te slijten. Of er ooit nog een nieuwe generatie van de Amerikaanse legende komt is geheel onduidelijk.

7.600 combinaties
Terug naar de Viper, want het huidige model zal niet stilletjes het toneel verlaten. Dodge probeert met een totaal van 7.600 verschillende kleurcombinatie de belangstelling op te krikken. Het bedrijf levert de Viper in 12 kleuren, met zes soorten striping, vijf interieurcombinaties en vier typen wielen. Voor wijzigingen in de hardware moet je goed zoeken, maar ze zijn er wel degelijk. Dodge verkorte de 5de versnelling van de handgeschakelde zesbak en monteerde een nieuwe koppeling.

American Club Racer
Ook het ACR-model profiteert van de subtiele facelift. Het model werd voorzien van nieuwe aerodynamica en een korte pook die de Viper nog sneller maakt op het circuit. Geen wijzigingen onder de lange motorkap. Hier prijkt nog steeds de 8.4 liter grote V10 met een vermogen van 600 pk die de sportwagen vleugels geeft. Binnen vier tellen schiet de Amerikaan vanuit stilstaan naar 100 km/h om pas te stoppen bij 325 km/h. Schitterend!

Speciale uitvoering
Om het laatste productiejaar van de Viper extra kracht bij te zetten zal Dodge met een serie van gelimiteerde modellen komen. Het eerste model is de 1:33 Edition die vernoemd is naar de snelste rondetijd van een productiemodel op de Laguna Seca raceway. Het model heeft een exclusieve two-tone kleurstelling en wordt in een oplage van 33 stuks vervaardigd. Daarnaast komt Dodge ook met een Vooodoo-editie van de Viper ACR. De zwart gespoten Viper met unieke striping wordt slechts in tien exemplaren gebouwd. Naast deze twee staan er nog meer speciale uitvoeringen op het programma welke in een later stadium bekend gemaakt zullen worden.

Gerelateerde artikelen

SRT Viper krijgt met 700 pk duwtje in de rug

Tuning & styling
SRT Viper krijgt duwtje in de rug
> Artikel lezen

Fabelachtige SRT Tomahawk Vision GT heeft 2.590 pk

Autonieuws
SRT Tomahawk Vision Gran Turismo
> Artikel lezen

Dodge Viper met drie wielen in 't graf

Autonieuws
Dodge Viper
> Artikel lezen

Dat was het: het afscheid van de Dodge Viper is officieel

Autonieuws
Dat was het: het afscheid van de Dodge Viper is officieel
> Artikel lezen

Dodge Challenger SRT Hellcat doet verlangen naar een oneindige roadtrip

Fotogalleries
Monsterlijke sfeerbeelden van Dodge Challenger SRT Hellcat
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.