Autonieuws

Vingeroefening: Honda P-NUT

Honda positioneert zichzelf tijdens de show in Los Angeles vol in de spotlight met de P-NUT. Helaas geen productiemodel van het Japanse merk, maar slechts een vingeroefening van Honda’s Amerikaanse ontwerpstudio.

Sinds 1975 beschikt Honda over een ontwerpstudio in Los Angeles, Amerika. Exact de plaats waar de jaarlijkse Los Angeles Motor Show gehouden wordt. En wat is een thuiswedstrijd zonder studiemodel. Genoeg reden voor de Advanced Design Studio om de vingers te strekken en met een ´eye-catcher´ op de proppen te komen.

McLaren F1 opstelling
Personal-Neo Urban Transport is de volledige naam van het studiemodel. Het is Honda’s visie op toekomstig stadsvervoer en combineert een ruim interieur met compacte buitenmaten. Hoewel de lengte slechts 3,40 meter in beslag neemt beschikken beide achterpassagiers over evenveel beenruimte als achterin een Accord. Dit komt mede dankzij de slimme indeling van de P-NUT die gelijk is aan de driezits McLaren F1. Achter de centraal zittende bestuurder zijn twee stoelen te vinden die neerklapbaar zijn om de bagageruimte te vergroten.

Slechts het design wat telt
Voor de ontwerpstudio is het opvallende en bijna buitenaardse in- en exterieur de belangrijkste pijler geweest voor de showcar. Geen nieuwe snufjes op het gebied van techniek of aandrijving. Het staat zelfs nog vrij welke krachtbron dienst doet achterin de P-NUT. Honda meldt slechts dat het studiemodel geschikt is voor een efficiënte benzinemotor, een hybridemodule of voor een geheel elektrische aandrijving. Zoals al aangehaald in de inleiding is de P-NUT slechts een vingeroefening. Productieplannen voor de opmerkelijk vormgegeven driepersoons coupé zijn er niet.

Gerelateerde artikelen

Snik! Honda S2000 blijft dood en begraven

Autonieuws
Snik! Honda S2000 blijft dood en begraven
> Artikel lezen

Design nieuwe Honda Insight radicaal anders

Autonieuws
> Artikel lezen

Opnieuw een retro concept van Honda: de Sports EV Concept

Autonieuws
Opnieuw een retro concept van Honda: de Sports EV Concept
> Artikel lezen

Honda Vision Gran Turismo haalt 't bloed onder de nagels

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.