Autonieuws

Officieel: Mitsubishi RVR (Outlander Sport)

Mitsubishi zal in maart tijdens de Autosalon van Genève haar nieuwste model, een compacte crossover, introduceren. De auto draagt op de Japanse markt de naam RVR en zal in de lente bij de Japanse dealers staan. Europa volgt een aantal maanden later.

Eind 2007 konden we voor het eerst kennismaken met de compacte Mitsubishi. Destijds presenteerde het merk op de IAA in Frankfurt de Concept-cX die qua design al een goede impressie gaf van het productiemodel. Dankzij de eerder vrijgegeven schetsen en gelekte patentfoto’s was het uiterlijk van de RVR, of Outlander Sport zoals het model vermoedelijk op Europese bodem gaat heten, geen verrassing meer.

Wereldwijd
Een primeur voor Mitsubishi is de komst van de gloednieuwe 1.8 liter MIVEC motor. De energiezuinige motor zal voor het eerst dienstdoen in de RVR, maar zal in een later stadium ook zijn weg naar andere modellen vinden. Mitsubishi zal de RVR als eerste op de Japanse markt loslaten, maar andere landen volgen snel. En niet alleen Europese consumenten krijgen de beschikking over de crossover, ook bewoners van Noord-Amerika en Azië kunnen terecht bij Mitsubishi.

Gerelateerde artikelen

Prijzen Mitsubishi ASX bekend gemaakt

Autonieuws
Prijzen Mitsubishi ASX bekend gemaakt
> Artikel lezen

2013 Mitsubishi ASX de mond gesnoerd

Autonieuws
2013 Mitsubishi ASX de mond gesnoerd
> Artikel lezen

Opvolger Mitsubishi ASX ziet Kia Sportage als idool

Spyshots
Nieuwe Mitsubishi ASX
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.