Autonieuws

Eerste officiële levenstekenen Dacia Duster

Waarom direct het productiemodel vrijgegeven als je eerst kunt teasen met een race-uitvoering. Dit zal de gedachte van het Roemeense Dacia zijn geweest bij het uitstippelen van deze Duster-introductie.

Begin 2009 verraste Dacia ons met een spectaculair studiemodel tijdens de Autosalon van Genève. De Duster Concept oogde modern en futuristisch, maar bleek te revolutionair voor het Roemeense bedrijf. Dit bleek uit een aantal uitgelekte foto’s uit de fabriekshallen, maar ook de foto’s van de race-uitvoering bevestigen deze vermoedens. De Duster Trophée Andros zal komend seizoen meedoen aan de gelijknamige competitie en zal worden bestuurd door Formule 1-legende Alain Prost.

Productie in 2010
Tijdens de wedstrijden in de Tropée Andros heeft Alain Prost de beschikking over een 350 pk sterke V6. Jammer genoeg is deze krachtbron niet in het gewone productiemodel terug te vinden. Consumenten kunnen vermoedelijk kiezen uit een aantal 1.5 dCi-dieselmotoren en een 1.6 liter benzinemotor. Meer informatie en de eerste foto’s van het productiemodel verwachten wij rond de jaarwisseling. Een grote verrassing zal de introductie echter niet meer vormen.

Gerelateerde artikelen

Kan de nieuwe Duster zich het predicaat budget nog permitteren?

Spyshots
> Artikel lezen

Bouwen en verschepen graag: Renault Duster Oroch pick-up

Autonieuws
Bouwen en verschepen graag: Renault Duster Oroch pick-up
> Artikel lezen

Productiemodel Renault Duster Oroch onthuld

Autonieuws
Renault Duster Oroch
> Artikel lezen

Dacia heeft een nieuwe Duster, écht waar!

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.