Autonieuws

Opel Insignia als Buick in de VS

De Opel Insignia is zojuist in de VS gepresenteerd als Buick Regal. De auto is niet meer en niets minder dan een Insignia met een klein beetje Amerikaanse inslag.

GM heeft het goed voor met Buick. Het is immers één van de merken waarmee het Amerikaanse concern verder wil gaan. En wat is er nu handiger dan in eigen stal te shoppen voor een goede basis? Volkswagen doet dit al jaren met veel succes. Buick maakt zich er helemaal gemakkelijk vanaf. De Amerikanen pakten de Opel Insignia, plakten er een andere grille in en wijzigden het logo op de kofferbak en het stuurwiel. Niet meer en niet minder. De nieuwe Buick Regal is geboren. Een probleem? Nee hoor, de Insignia is nog maar net gepresenteerd en daarmee nog altijd een heel moderne auto. Bovendien kent men in Amerika de Opel Insignia niet en zal (nagenoeg) niemand dat daardoor als negatief ervaren.

Duitse degelijkheid
De Amerikaanse consument profiteert met deze Regal van een goede Europese basis. De auto stuurt strak, zit degelijk in elkaar en heeft een hoge mate van gevoel voor detail. Zaken die de Amerikanen nog steeds niet zo goed beheersen. Motorisch is er de keuze uit de 2.4 liter viercilinder benzinemotor (185 pk) en een 2.0 liter turbobenzinemotor (223 pk). Uiteraard zijn beide motoren gekoppeld aan een automaat (zestraps) en levert Buick het instelbare onderstel zoals Opel dat ook levert.

Vanaf het voorjaar van 2010 zal de Buick Regal bij de Amerikaanse dealers staan.

Gerelateerde artikelen

Buick Envision Concept: Amerikaan met Chinees DNA

Autonieuws
Buick Envision Concept: Amerikaan met Chinees DNA
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.