Autonieuws

Eerste officiële beelden nieuwe Volvo S60

Volvo heeft een tweetal foto’s van de nagelnieuwe S60 de wereld in gestuurd. Ten opzichte van de S60 Concept die vorig jaar werd getoond zijn alleen de scherpe randjes bijgeslepen. De nieuwe S60 beleeft zijn werelddebuut op de Autosalon van Genève in maart 2010.

In 2008 toonde Volvo de S60 Concept, een prachtige sedan met coupéachtige belijning en typisch Scandinavisch design. Deze eerste officiële foto’s tonen de S60 voor stervelingen en die wijkt gelukkig nauwelijks af van het studiemodel. Alleen de scherpe randjes zijn verdwenen en ook de bijzondere deurconstructie zal het productiestadium niet halen. Hopelijk houdt Volvo zich wel vast aan het mooi gewervelde interieur van de concept.

Revolutionaire veiligheid
Volvo laat weten dat de nieuwe S60 een echte rijdersauto wordt die dynamischer is dan welke andere Volvo ook. Daarnaast wordt de sedan voorzien van al het laatste wat Volvo te bieden heeft op het gebied van veiligheid. Standaard is City Safety, een systeem dat debuteerde op de XC60, en compleet nieuw is Pedestrain Detection, een detectiesysteem dat voetgangers detecteert, de bestuurder waarschuwt en de auto indien nodig afremt als de bestuurder niet tijdig reageert.

Motoren
Op motorische hoek kunnen we een aantal nieuwe generatie zuinige dieselmotoren en een aantal direct ingespoten turbobenzinemotoren verwachten. Uiteraard is er ook een extra zuinige DRIVe-versie gepland. Meer hierover zal bekend worden gemaakt in de aanloop naar zijn showdebuut.

Najaar 2010
Zoals gezegd zal de nieuwe Volvo S60 voor het eerst aan het grote publiek worden getoond tijdens de Autosalon van Genève in maart 2010. De productie start volgend jaar zomer in Volvo´s fabriek in Gent. Kort daarna worden de eerste exemplaren op de trein richting de vaderlandse dealers gezet.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Volvo S60 duikt poedelnaakt op

Autonieuws
> Artikel lezen

Volvo rijdt nieuwe S60 in de spotlights

Autonieuws
> Artikel lezen

Ingrijpende harttransplantatie voor Volvo S60 en V60 Polestar

Autonieuws
2017 Volvo S60 & V60 Polestar
> Artikel lezen

Heico Sportiv geeft Volvo S60/V60 Polestar meer pit

Tuning & styling
> Artikel lezen

Volvo introduceert smaakvolle Polestar Performance Parts

Tuning & styling
Volvo Polestar Performance Parts
> Artikel lezen

Vernieuwde Volvo S60 en V60 Polestar stukken goedkoper

Autonieuws
Volvo prijst vernieuwde S60 en V60 Polestar
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.