Autonieuws

Toyota zet Prius in de spotlight

Groen rijden met de Toyota Prius is al tijden hip in Amerika. Hip, maar niet opwindend of spannend. En laat dat nu net het imago zijn waar Toyota naar opzoek is. Met deze twee studiemodellen probeert het Japanse merk dit imago te verbeteren.

De nieuwe Toyota Prius is een graag geziene gast in de Verenigde Staten. Veel beroemdheden en zakenmensen berijden de milieubewuste Japanner in ruil voor een beter milieu en het ‘groene’ imago. Woorden als spannend en stoer waren de Prius vreemd. Tijdens de SEMA show probeert Toyota hier verandering in te brengen met twee studiemodellen. Met namen als Aerius (behoren tot de lucht) en Aemulus (jaloerse imitatie) moeten de twee Toyota’s tot de verbeelding spreken.

3D Carbon body
Het uiterlijk van de hybride’s ging volledig op de schop. Toyota monteerde het Five Axis Design vierdelige aerodynamische pakket bestaande uit een front lip spoiler, nieuwe sideskirts en een lagere bodemplaat. Daarnaast zijn beide Toyota’s voorzien van een 3D Carbon body kit en 19 inch FIVE:AD wielen. De wielen die gemonteerd zijn op Yokohama Super E-Spec banden moet de Aemulus missen. Deze rijdt op haar originele wielen.

Gerecycled materiaal
Het interieur van de Aerius werd ook flink aangepast. Toyota bracht 100% gerecycled materiaal aan op de stoelen, een 900 watt Pioneer audiosysteem en twee 7 inch beeldenschermen voor de achterpassagiers aan. Voor geïnteresseerden hebben we slecht nieuw - beide studiemodellen gaan niet in productie. Wel wordt de Aemulus gedoneerd aan de Environmental Media Association (EMA).

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Toyota Prius is er vanaf € 29.995,-

Autonieuws
> Artikel lezen

Euro NCAP stelt strengere veiligheidseisen

Autonieuws
> Artikel lezen

Toyota Prius by Wald: let it snow, let it snow

Tuning & styling
> Artikel lezen

Verbruik en richtprijs nieuwe Toyota Prius bekend

Autonieuws
> Artikel lezen

Toyota Prius nu ook weer als Plug-in Hybrid

Autonieuws
Toyota Prius nu ook weer als Plug-in Hybrid
> Artikel lezen

Toyota Prius Plug-In Hybrid nu met specs en prijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.