Autonieuws

Opel blijft toch van General Motors

Opel blijft toch in handen van General Motors en gaat niet naar Magna en de Russische Sberbank. De Amerikanen hebben dit gisteren besloten omdat “de marktomstandigheden zijn verbeterd en Opel voor GM een te belangrijke internationale strategische positie inneemt”.

Onlangs tekende General Motors nog een voorlopig akkoord met een consortium van het Oostenrijkse Magna en de Russische bank Sberbank over de overname van Opel. Maar omdat men niet tot een overeenstemming kon komen bleef een definitieve overkomst uit. En nu heeft het topmanagement van GM besloten Opel toch voor zichzelf te houden. “De marktomstandigheden zijn verbeterd zijn en het belang van Opel (en Vauxhall) is voor de internationale strategie van GM te groot om de Duitsers los te laten”.

3 miljard
Nu Opel bij General Motors blijft zal het zo snel mogelijk met een reorganisatieplan moeten komen. Daarin zal onder meer staan dat duizenden arbeiders hun baan gaan verliezen en ook zal het rapport vermelden welke beslissingen en maatregelen het Amerikaanse concern neemt over de Europese fabrieken van Opel en het Britse zustermerk Vauxhall. GM trekt in ieder geval drie miljard uit om Opel er weer bovenop te helpen, zo meldt het concern gisteren. Of dat genoeg is, of dat GM toch weer steun aan derden moet vragen zal de tijd leren. Het bedrijf claimt het op eigen houtje te kunnen doen.  

Gerelateerde artikelen

Nu al Frans bloed voor gefacelifte Opel Astra?

Spyshots
> Artikel lezen

Opel Corsa GSi terug van weggeweest

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Opel Mokka X onderweg naar 2019

Spyshots
Nieuwe Opel Mokka X onderweg naar 2019
> Artikel lezen

Nog geen plannen met Pasen? Ga naar de haaien bij Opel

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.