Autonieuws

Waar rook is, is de Ford Cobra Jet Mustang

Wie dacht dat dragracing al geschiedenis was heeft het goed mis. In het land van de onbegrensde mogelijkheden wordt er nog steeds competitie gedreven met opgefokte monsters zoals de Dodge Challenger en Ford Mustang. En ook in 2010 gaat de strijd door. Tenminste als het aan Ford ligt.

Ford is al sinds 1968 actief in de dragrace wereld. Destijds lanceerde het merk met succes de Cobra Jet Mustang die sindsdien niet meer weg te denken is uit de sport. Tijdens de Specialty Equipment Market Association (SEMA) show heeft het Amerikaanse concern de nieuwste uitvoering van de speciale Mustang onthuld.

Launch control

De 2010 Cobra Jet Mustang is een door Ford zelf geproduceerde en geprepareerde raceauto. De Mustang kan gebruikt worden in het NHRA Stock kampioenschap waar nagenoeg standaard auto´s tegen elkaar strijden tijdens dragrace wedstrijden. De Cobra Jet is gebaseerd op de gewone Mustang en is slechts op een paar punten gewijzigd. Nieuw op de 2010 versie is de standaard ‘launchcontrol/rev limiter’ die aangeeft bij welk toerental de auto een ideale start maakt. Bij het vorige model werd dit nog als optie aangeboden. Alle vijftig exemplaren die Ford zal gaan bouwen zijn overigens al vergeven.

Gerelateerde artikelen

Shelby 1000: Ford Mustang met meer dan 1.000 pk

Autonieuws
Shelby 1000: Ford Mustang met meer dan 1.000 pk
> Artikel lezen

Ford doet geheimzinnig rond Bronco en Shelby GT500

Autonieuws
> Artikel lezen

Hoe de originele Ford Mustang 'Bullit' een goed bewaard geheim bleef

Autonieuws
> Artikel lezen

Gefacelifte Ford Mustang scheurt Europa binnen

Autonieuws
Ford Mustang
> Artikel lezen

Ford Mustang Bullit: brullend eerbetoon aan Steve McQueen

Autonieuws
Ford Mustang Bullit
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.