Autonieuws

Gamma Peugeot 308 op de schop

Peugeot voert enkele wijzigingen door in het gamma van de 308. Er is een nieuwe uitvoering, twee nieuwe actiepakketten en de importeur heeft de uitrusting van sommige modellen aangepast. Vervolgens laat het merk tussen neus en lippen door weten dat de productie van de eigenaardige 1007 eind deze maand stopt.

We beginnen met de opgewaardeerde standaarduitrusting van sommige Peugeot 308’s. De importeur heeft besloten dat ESP en een radio/CD/MP3-speler voortaan standaard worden geleverd vanaf het niveau X-Line. Dit terwijl het Pack Comfort voortaan standaard is op uitrustingniveau XS. Daarnaast zijn er twee nieuwe pakketten verkrijgbaar. Het eerste optiepakket heet Pack Premium en is beschikbaar op de 308 en 308 SW X-Line. Zaken als Peugeot Connect Nav, cruise control inclusief instelbare snelheidsbegrenzer en mistlampen vóór behoren tot de inhoud van het pakket. Normaliter vertegenwoordigen deze extra’s een waarde van € 1.700,- maar Peugeot rekent er tijdelijk slechts € 1,- voor. Het andere actiepakket genaamd Pack Premium + is beschikbaar op de 308 XS en 308 SW XS en bestaat uit Peugeot Connect Nav, climate control, Pack Visibilité 1 en parkeerhulp vóór en achter. Ook dit pakket is tijdelijk voor slechts € 1,- te verkrijgen. Normaliter moet de klant er € 2.600,- voor neerleggen.

308 Signature
Tot slot de nieuwe uitvoering van de 308 die Peugeot Signature noemt. De 308 Signature bevat hetzelfde uitrustingniveau als de aloude XT met daarbovenop nog de volgende zaken: Peugeot Connect Nav, parkeerhulp vóór en achter, 17 inch lichtmetalen velgen van het type Rinjani en extra getinte achterste zijruiten en achterste zijportierruiten (alléén op SW). De meerprijs ten opzichte van de gewone XT bedraagt ongeveer € 900,-. Exacte prijzen worden nog bekend gemaakt want de productie van de 308 Signature begint pas in januari 2010. Trouwens, de uitvoering Style komt met de komst van de Signature te vervallen.

Gerelateerde artikelen

Peugeot 308 GTi: 270 pk's en two-tone carrosserie

Autonieuws
Peugeot 308 GTi: 270 pk's en two-tone carrosserie
> Artikel lezen

Peugeot 308 R HYbrid; de leeuw op anabolen

Autonieuws
Peugeot 308 R HYbrid; de leeuw op anabolen
> Artikel lezen

Rijdt de nieuwe Peugeot 308 GTi al?

Autonieuws
Rijdt de nieuwe Peugeot 308 GTi al?
> Artikel lezen

Peugeot-topmannen verlekkeren zich aan 308 R HYbrid

Autonieuws
Peugeot 308R HYbrid
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.