Autonieuws

Meer details Honda CR-Z

Op de Tokyo Motor Show heeft Honda de CR-Z onthult. En daarbij heeft de fabrikant ons eindelijk ook wat meer specificaties doen toekomen. De informatie blijft summier, maar we weten nu wel wat er zich onder de koets afspeelt.

  • 99% productierijpe conceptcar
  • 1.5 liter benzine- en elektromotor
  • Handgeschakelde(!) zesbak
  • Voorjaar 2010 bij de dealers

Honda zet groots in op hybride-modellen. De Civic Hybrid is al een groot succes en de Insight heeft inmiddels ook een plekje gevonden in de showrooms. Volgens Honda tijd voor een spannende stap. Spannend in twee opzichten. Enerzijds omdat de legendarische CR-Z herleeft en anderzijds omdat dit feitelijk de eerste echt sportieve hybride moet zijn.

Productierijp
Officieel gaat de in Tokyo gepresenteerde CR-Z nog als conceptcar door het leven, maar wij weten wel beter. Denk de blauwe verlichting in de koplampunits weg en zie hier de CR-Z in zijn definitieve verschijningsvorm zoals die in het voorjaar van 2010 bij de vaderlandse dealers staat. Honda breekt met de CR-Z elk vooroordeel over hybrides. Want met zijn lage daklijn, korte wielbasis en stoere voor- en achterzijde is dit een hybride van een heel ander karakter.

IMA
Voor de aandrijving zorgt in de basis een 1.5 liter i-VTEC benzinemotor. Die wordt bijgestaan door Honda’s IMA (Integrated Motor Assist). Deze elektromotor moet het de benzinemotor gemakkelijker maken waardoor het verbruik zo laag mogelijk ligt. Wat voor vermogen er op de wielen wordt overgebracht heeft Honda nog niet bekend gemaakt. Wel laat men weten dat de auto beschikt over een handgeschakelde zesbak in plaats van een CVT. En dat is uniek voor een hyride.

2010
Zoals gezegd zal de CR-Z in het voorjaar van 2010 bij de dealers staan. Aangezien de auto bij ons kan rekenen op de nodige voordelen qua BPM en wegenbelasting en bovendien in de 14%-bijtellingsklasse gaat vallen wordt hybriderijden nu ineens wel heel interessant!

Gerelateerde artikelen

´Honda CR-Z krijgt de motor die ’t verdient´

Autonieuws
´Honda CR-Z krijgt de motor die ’t verdient´
> Artikel lezen

Honda CR-Z maakt subtiele vernieuwingsslag

Autonieuws
Honda CR-Z maakt subtiele vernieuwingsslag
> Artikel lezen

Forse prijsverlaging voor Honda CR-Z

Autonieuws
Forse prijsverlaging voor Honda CR-Z
> Artikel lezen

Vernieuwde Honda CR-Z doet Parijs aan

Autonieuws
Vernieuwde Honda CR-Z doet Parijs aan
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.