Autonieuws

Waterstofauto´s van VW & Audi

Volkswagen en Audi gaan praktijktesten doen met zes waterstofauto´s. De Volkswagen Tiguan HyMotion, de Caddy Maxi HyMotion en de Audi Q5 HFC zullen in Berlijn aan de tand worden gevoeld.

De waterstofauto wil nog niet echt van de grond komen. Enkele jaren geleden heeft BMW 100 stuks van de HydroGen7 in productie genomen, maar grootschalige serieproductie is er nog niet van gekomen. Ook initiatieven van Mercedes hebben al veel conceptcars opgeleverd, maar nog steeds is er geen model leverbaar. Dat geldt ook voor de Volkswagen Group. Zij presenteerden al meerdere malen auto´s op waterstof, maar in de praktijk hebben we er nog weinig van gezien.

Praktijktesten in Berlijn
Volkswagen acht de tijd nu rijp om de auto´s in de praktijk te gaan onderwerpen aan testen. Vanaf eind oktober zullen er twee Tiguan´s, twee Caddy´s en twee Audi Q5´s op waterstof door het Berlijnse stadsverkeer rijden. Doel van de test is om waardevolle informatie te verzamelen over de techniek, de werking en eventuele verbeteringen.

Clean Energy Partnership
Samen met onder meer Daimler, GM, Ford, Linde en Shell Hydrogen is Volkswagen aangesloten bij het Clean Energy Partnership (CEP). Deze internationale vereniging gaat de komende jaren in drie fasen toewerken naar het lanceren van waterstof op grote schal. De eerste fase is inmiddels opgestart en betreft vooral voorbereiding. De tweede fase, die tot eind 2010 duurt, staat in het teken van doorontwikkeling van de voertuigen. In de derde fase, die tot eind 2016 duurt, moet de markt worden voorbereid voor een grootschalige lancering van waterstof. Het blijft voorlopig dus nog steeds toekomstmuziek.

Gerelateerde artikelen

Europese Volkswagen Tiguan Allspace in beeld

Autonieuws
Europese Volkswagen Tiguan Allspace in beeld
> Artikel lezen

Audi SQ5 TFSI: 354 pk sterk topmodel

Autonieuws
Audi SQ5 TFSI: 354 pk sterk topmodel
> Artikel lezen

Audi Sandbox maakt kinderfantasieën nog echter

Autonieuws
Audi Sandbox is uitgekomen fantasie van ieder kind
> Artikel lezen

7-zits Volkswagen Tiguan Allspace begint bij ruim 37 mille

Autonieuws
> Artikel lezen

Deze Q’s kun je van Audi verwachten

Autonieuws
Q8
> Artikel lezen

Abt geeft Audi SQ5 flinke pk-injectie

Autonieuws
SQ5
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.